AW Bruna Uitgevers

Wildflower Summer – In dit moment – Kelly Moran

Toen ik zag dat er een tweede deel uitkwam in de reeks van Wildflower Summer wist ik dat ik verder wilde lezen over deze gezellige groep vrienden. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: In dit moment
Auteur: Kelly Moran
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 320
ISBN: 9789400515345

Korte samenvatting:

Nakos Hunt zal de aanblik nooit vergeten. Zijn beste vriendin Amy ligt bloedend op de grond, geslagen door haar eigen man. Het lijkt volkomen onmogelijk. Dit is tenslotte Amy. Luide, sterke, uitdagende Amy. Zelfs maanden later, lang nadat Amy’s ex-man de gevangenis in is gegaan, heeft Nakos nog steeds moeite om niet te grommen naar iemand die te dicht bij haar komt.
Dat ene moment verandert alles voor Nakos. Omdat hij beseft dat het beeld van een sterke, zelfverzekerde vrouw dat Amy van zichzelf schildert maar al te vaak een façade is. Nakos is vastbesloten om die muur tussen hen af te breken. Steen voor steen. Gesprek na gesprek. En tot slot, kus na kus…

Wat vond ik ervan?:

We belanden in dit verhaal direct in een schokkende gebeurtenis. Amy komt gehavend aan bij haar beste vriendin Olivia. Amy is mishandeld door haar man. Nakos krijgt dit beeld van Amy als een lamgeslagen vogeltje niet van zijn netvlies af. Amy is in het vriendschaps-drietal Olivia, Amy en Nokas de sterkste en luidste. En dit beeld van een Amy die nog geen boe of bah meer kan zeggen is er een waarvan hij nooit had verwacht die te zien.

Nakos merkt dat deze gebeurtenis ervoor heeft gezorgd dat hij anders naar deze taaie tante kijkt. De ex-man van Amy zit al maanden vast maar nog steeds gromt Nakos wanneer er ook maar iemand te dichtbij Amy komt.
Amy laat aan de buitenwereld zien dat ze een zelfverzekerde vrouw is. Maar Nakos kent haar te goed en prikt heel makkelijk door deze façade heen. Echter laat Amy hem liever niet te dichtbij komen. Want hoe sterk ze ook overkomt, van binnen vindt ze niets goeds aan zichzelf en heeft ze een heel erg laag zelfbeeld. Maar Nakos laat zich niet uit het veld slaan en stapje voor stapje komt hij dichter bij Amy.

Een verhaal dat vol staat met vriendschap. De vriendschap tussen Nakos, Olivia en Amy is er al vanaf dat ze negen jaar oud zijn. Dan heb je nog Nate die sinds een jaar bij hun gevoegd is. Hij is inmiddels met Olivia getrouwd en de twee zijn heel gelukkig samen. Al hebben we in het eerste deel kunnen lezen hoe veel moeite Olivia heeft moeten doen om door het pantser van Nate heen te komen.
In dit deel merk je heel erg dat ook Amy en Nate het door hun verleden heel goed met elkaar kunnen vinden. Nate weet Amy met beide voeten op de grond te houden door de juiste vragen te stellen en ook daadwerkelijk te luisteren naar wat Amy te antwoorden heeft.

Nakos laat zich van zijn beste kant zien. Hij is en blijft de zorgzame man die ze al het grootste gedeelte van haar leven kent. Maar nu ze hem in een ander perspectief begint te zien vallen haar steeds meer dingen op die ze wel heel leuk vind. Nakos merkt dat hij steeds dichterbij komt. En kus voor kus weet hij Amy voor zich te winnen. Maar wat is toch datgene wat ervoor zorgt dat soms het vuur in haar ogen dooft.

Een heerlijke roman. Vol met vriendschap, liefde en verdriet. De personages werken aan zichzelf en merken dat ze steeds meer connectie met elkaar weten te krijgen door dingen uit te spreken en te benoemen. Een boek met een diepere laag waardoor de hoofdpersonage zeker hard moet werken om dit te boven te komen. Maar ook een verhaal vol met humor en veel plezier. Ik heb enorm genoten van dit tweede deel in de Wildflower Summer reeks en hoop dat er nog vervolg delen mogen volgen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *