Gottmer Uitgevers

Vleugels van vuur – Het duistere geheim – Tui T. Sutherland

Ik kreeg van Uitgeverij Gottmer het vierde deel in de Vleugels van Vuur-serie. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het duistere geheim
Auteur: Tui T. Sutherland
Uitgeverij: Gottmer
Aantal pagina’s: 336
ISBN: 9789025777500

Korte samenvatting:

De nogal timide jonge draak Sterrenwolk is samen met een groep onschuldige RegenVleugels ontvoerd door de boosaardige Morgenziener. Hij wordt meegenomen naar zijn thuisvolk, de mysterieuze NachtVleugels. Maar de ontmoeting met zijn soortgenoten betekent voor Sterrenwolk ook een kennismaking met de duistere geheimen die de NachtVleugels al jarenlang bewaken. De stille en bedachtzame Sterrenwolk moet kiezen: zal hij trouw zijn aan zijn volk? Of zal hij de groep RegenVleugels redden en zijn vrienden terugvinden? De allesvernietigende drakenoorlog woedt eindeloos voort, en zijn keuzes zullen het verloop ervan voor altijd veranderen.

Wat vond ik ervan?:

In dit deel gaan we op avontuur met Sterrenwolk. Hij wordt samen met een groep Regenvleugels ontvoerd door Morgenziener. Hij wordt meegenomen naar zijn thuisvolk de Nachtvleugels. Rondom deze soort draken hangt een mysterie. Want niemand weet eigenlijk wat ze kunnen. De ontmoeting met zijn soortgenoten zorgt er voor Sterrenwolk voor dat hij meer leert over zijn soort. Maar het stelt hem ook voor de keuze. Moet hij trouw zijn aan zijn eigen volk of zal hij de Regenvleugels redden en zijn vrienden terugvinden? Ondertussen woekert de oorlog voort.

In dit deel krijgen we meer te weten over Sterrenwolk. Hij ontmoet nadat hij ontvoert is een soortgelijke draak, maar al snel komen de twee erachter dat ze totaal verschillend zijn. Ze constateren dat dit vooral te maken heeft met de manier zoals ze opgegroeid zijn. Sterrenwolk merkt dat hij het moeilijk heeft, hij mist zijn vrienden enorm. En dan vooral Zonnetje, want wat wil hij graag aan haar vertellen dat hij van haar houdt. Zonnetje is min of meer de drijfveer van Sterrenwolk om door te zetten met alles wat hij voor elkaar wilt krijgen.

Dit vierde deel staat bol van de spannende momenten en Sterrenwolk moet aan de bak. Maar onder dat timide jasje wat hij aan heeft staat er toch een draak die weet wat hij wilt en wat hij moet doen. Soms heeft hij daar de juiste drive voor nodig om de stap te zetten, maar iedere keer weer laat hij zich van zijn beste kant zien. Daarbij is zijn vechtlust aanwezig want hij wilt terug naar zijn vrienden om samen de profetie rond te krijgen en hiermee de oorlog te kunnen stoppen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *