AW Bruna Uitgevers,  Lev. Boeken

Ziek gelukkig – Ruud ten Wolde

Toen ik dit boek voorbij zag komen wist ik, deze wil ik lezen. Ik wil A.W. Bruna Uitgevers / Lev. bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Ziek gelukkig
Auteur: Ruud ten Wolde
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 248
ISBN 9789400513938

Korte samenvatting:

Ruud heeft het allemaal voor elkaar: een gewilde baan bij de televisie, een mooi huis in Amsterdam, een leuke relatie, twee Instagrammable katten en een fijn sociaal leven. O ja, en hij heeft kanker. Voor de derde keer. Ondanks zijn ziekte weet hij toch geluk te vinden in zijn leven. Hoe doet hij dat?
In Ziek gelukkig deelt Ruud zijn ervaringen over ziek en gezond zijn, soms pijnlijk en ontroerend, maar bovenal positief en vol levenslust, op zijn eigen onnavolgbare wijze. Hij vertelt wat hij geleerd heeft door zijn ziekte zodat ook jij geluk kunt vinden, wat je omstandigheden ook zijn.

Wat vond ik ervan?:

In dit boek vertel ik mijn verhaal, waarin ik onder extreme omstandigheden veel dingen over het leven heb geleerd, waar ook jij hopelijk iets aan hebt. Gelukkig hoef je niet ziek te zijn (geweest) om iets aan mijn verkregen inzichten te hebben.

Dit zijn de woorden uit het proloog die ik in me opgenomen heb. Ruud laat in dit boek zien hoe hij van het leven geniet ondanks de donkerste dalen die hij moet doorgaan. Hij weet op een hele fijne openlijke manier zijn kijk op het proces die hij doorgemaakt heeft met ons te delen. En jongens, wat is deze man altijd positief gebleven. Daar kan ik alleen maar diepe respect voor hebben.

Ruud weet ons mee te nemen naar de gangen van het ziekenhuis en de kuren die hij doormaakt. Hij geeft ons een kijkje in deze ´keuken´ maar alles met zijn eigen sausje eraan. Want wie wil er nu een een operatiejurk rondlopen waar je billen in te zien zijn? Dit soort gebeurtenissen weet hij neer te zetten met de nodige dosis humor. En in een boek als dit, dat een zwaar thema bevat, is dat alleen maar prettig. Dat maakt het verhaal toegankelijk voor iedereen, want er wordt je niet alleen verteld hoe slecht het allemaal gaat. Zeker, dat komt in dit boek ook voorbij, echter met de luchtigheid van Ruud voelt het niet zo zwaar aan.

Wat een strijd heeft deze man moeten leveren, wat een doorzettingsvermogen had hij. Helaas zal hij mijn recensie van zijn verhaal nooit lezen. Maar Ruud als er meer is tussen hemel en aarde weet dan dat je me door dit boek laat genieten van de kleine dingen in het leven!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *