De Crime Compagnie

Verlos ons van het kwade – Linda Jansma

Ik mocht voor de Crime Compagnie deze thriller van Linda Jansma lezen. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: verlos ons van het kwade
Auteur: Linda Jansma
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 282
ISBN: 9789461095787

Korte samenvatting:

Nadat de familie Van Foreest hun leven weer enigszins op orde heeft na het noodlot dat hen trof, ontstaan er opnieuw problemen. Dat heeft alles te maken met de nieuwe bewoonster van een al jaren leegstaand huis in Laren. De vrouw verliet twintig jaar geleden ’t Gooi na een dodelijk ongeval. Waarom is zij teruggekomen en waarom probeert zij op slinkse wijze het leven van Renée en Francis van Foreest binnen te dringen?

Wat vond ik ervan?:

We maken kennis met de familie Van Foreest. Vanaf het begin is het duidelijk dat dit een familie is die alles voor elkaar krijgt en elkaar no matter what steunt. De familie komt hierdoor ook van het ene probleem in het andere terecht. Nu krijgen ze te maken met een oud bewoner die terug keert naar Laren. Zij verliet twintig jaar geleden ´t Gooi maar komt nu terug om op een slinkse wijze de familie binnen te dringen.

Een boek dat vanaf het begin bol staat van de spanning. Een verhaal waar de boog continu gespannen staat. Dit zorgt voor een lekkere vaart in het verhaal. We krijgen ook geregeld een terug blik naar twintig jaar geleden te lezen. Hierin wordt het noodlottige ongeluk wat ervoor zorgde dat de oud bewoner ´t Gooi verliet beschreven. Door deze terug blik krijg je een mooi inkijkje in het leven van de toen nog jongen Van Foreestjes.

Ook al lijkt deze familie alles op orde te hebben, we krijgen als lezer ook genoeg te zien dat niet zo netjes is en zeker voor de buitenwereld verborgen blijft. Dit zorgt buiten de altijd sluimerende spanning voor nog meer dimensie. Wat zodra de toren begint te wankelen kon het allemaal wel eens slecht aflopen.

Een fijne thriller, met een vaart die ervoor zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat zitten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *