Best of Young Adult,  Best of Young Adults

Heartstopper deel 1 – Alice Oseman

Ik zag deze young adult voorbij komen bij Best of YA en was meteen geïnteresseerd. Ik wil de uitgever bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: heartstopper
Auteur: Alice Oseman
Uitgever: Best of YA Unieboek|Het Spectrum
Aantal pagina’s paperback: 288
ISBN: 9789000378807

Korte samenvatting:

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

Wat vond ik ervan?:

Ik las zoveel goeds over dit eerste Heartstopper deel dat ik enorm nieuwsgierig ernaar geworden was. De cover laat twee jongens van achter zien. Ze lopen naast elkaar. De begeleidende tekst op de cover zegt ons; Nick en Charlie ontmoeten elkaar… Ik neem dan ook aan dat dit deel over deze ontmoeting zal gaan.

Charlie wordt gelukkig niet meer gepest, dat was afgelopen jaar wel anders. Nick, een populaire rugbyspeler heeft wel al het een ander over Charlie gehoord, hij heeft namelijk de naam dat hij gedwongen uit de kast is gekomen. Alleen heeft Nick nog nooit met Charlie gepraat. Dit verandert allemaal wanneer ze naast elkaar komen te zitten in de klas.

Er ontstaat een vriendschap tussen de twee jongens. Charlie is in eerste instantie nog wat huiverig, want is dit niet de populaire jongen die weer met het pesten gaat beginnen. Wanneer dit niet het geval lijkt valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen kans zal maken. Wat wij wel zien maar Charlie niet weet is dat Nick met zijn gevoelens worstelt. Hij merkt hoe dichter Charlie en hij naar elkaar toegroeien dat er meer gevoelens bij komen kijken.

Dit verhaal laat inderdaad goed zien hoe Charlie en Nick elkaar ontmoeten in de klas. Hoe de vriendschap tussen de twee jongens ontstaat, maar ook hoe beide met hun gevoelens worstelen. Deze graphic novel laat zich makkelijk lezen. De illustratie beelden goed uit wat de jongens voelen en zeggen. Het heeft je direct te pakken. Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe de vriendschap tussen de twee zich verder zal gaan ontwikkelen in deel twee.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *