De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Smash – Margje Woodrow

Toen ik deze jeugdthriller voorbij zag komen was ik meteen enthousiast. Ik wil Uitgeverij Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Smash
Auteur: Margje Woodrow
Uitgever: Fontein Jeugd
Aantal pagina’s: 215
ISBN: 9789026154744

Korte samenvatting:

Luna gaat met haar vrienden naar een populaire jongerencamping op Terschelling. Ze willen feesten en relaxen. Op de avond voor vertrek zoeken ze via Zoom contact met een medium. Voor de grap laten ze de ene na de andere foto lezen. De stemming verkilt als ze een akelige waarschuwing krijgen: ‘Blijf thuis! Een van jullie heeft dodelijk karma…’ De spanningen in de groep lopen op. Moeten ze dit serieus nemen? Wie kan het zijn? Durven ze nog wel te gaan? Zijn ze met en voor elkaar wel veilig?

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn eerste kennismaking met deze auteur. Ik merk dat ik vanaf het begin meteen in het verhaal getrokken word. Door verschillende personages die aan het woord zijn krijg je veel informatie binnen. Maar doordat alles zo duidelijk verdeeld is in hoofdstukken merk ik dat ik het allemaal goed oppik.

Het gaat voor mijn gevoel voornamelijk over Luna. Zij wordt toch wel het meest belicht als je het mij vraagt. We worden meteen door het eerste hoofdstuk getriggerd, deze wordt door een onbekend personage aan ons gegeven. Dit komt in het gehele boek terug. De hoofdstukken van de onbekende worden gekenmerkt door een zwarte bladzijde waar de scheuren van glaswerk in te zien zijn. Iedere keer keek ik weer uit naar zo’n hoofdstuk omdat ik daar de informatie krijg die ervoor zorgt dat ik steeds een beter beeld krijg over het ongeluk van Dani.

Een spannende jeugdthriller die me tot het einde weet te fascineren. Deze kennismaking is me enorm bevallen en ga haar zeker voor de toekomst in de gaten houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *