Best of Young Adult,  Best of Young Adults

Jij wordt nog eens mijn dood – Karen M.McManus

Ik mocht voor Best of YA dit boek lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Jij wordt nog eens mijn dood
Auteur: Karen M.McManus
Uitgever: Best of YA/ Van Goor
Aantal pagina´s: 302
ISBN: 9789000377565

Korte samenvatting:

Ivy, Mateo en Cal waren ooit dikke vrienden. Nu zitten ze alleen nog op dezelfde school en hebben ze alle drie een verschrikkelijke dag… Ivy verloor een studentenraadsverkiezing, Mateo probeert school met twee drukke banen te combineren en Cal heeft alweer een blauwtje gelopen. Dus wanneer ze elkaar op de campus tegenkomen, besluiten ze om samen te spijbelen. Ze gaan met zijn drieën de stad in, net zoals vroeger. Behalve dat ze elkaar nog amper wat te zeggen hebben, totdat ze een andere student zien spijbelen en hem volgen naar de plaats delict van zijn eigen moord. Hun dag verandert van saai in dodelijk. En het wordt nog erger als blijkt dat ze allemaal een connectie met de dode student hebben. En ze verbergen allemaal iets. Was hun toevallige hereniging misschien toch niet zo…

Wat vond ik ervan?:

De ooit zo hechte vrienden komen elkaar op een dag op de campus tegen en besluiten samen te gaan spijbelen. Of dit nu zo´n goed idee was? Ze gaan de stad in zoals ze altijd deden toen ze nog veel met elkaar omgingen. Het grote verschil wat ze merken is dat ze niet meer zo close zijn als vroeger en elkaar niet zoveel te vertellen hebben. Maar dat mag de pret niet drukken. Ze volgen een andere klasgenoot die ook aan het spijbelen is en eindigen op een plaats delict. Vanaf dan sta je als lezer ‘aan´.

Dit is mijn eerste kennismaking met deze schrijfster. Ik werd door het persbericht die ik toegestuurd kreeg nieuwsgierig naar dit verhaal. We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven. Zo krijgen we vanuit verschillende kanten informatie waardoor je menig keer op het verkeerde been gezet wordt.

Wat me enorm opvalt is de fijne schrijfstijl van McManus. Ze bouwt de spanning goed op. Voor een thriller laat het verhaal zich makkelijk lezen. De manier waarop deze schrijfster de drie vrienden weet te beschrijven zorgt ervoor dat je echt een idee hebt van hoe ze zijn. Alle drie totaal anders. Maar hierdoor wel identiek in hun doen en zijn. Deze kennismaking heeft me enorm verrast en ik ga in de toekomst zeker nog eens een boek van haar lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *