Loft Books

De dansende debutante – Lily van Keeken

Bridgerton heb ik met veel plezier gekeken. Toen ik deze serie voorbij zag komen was ik enthousiast. Ik wil LoftBooks bedanken voor de epub zodat ik dit eerste deel van de serie kon lezen.

Gegevens van dit boek:

Titel: De dansende debutante
Auteur: Lily van Keeken
Uitgever: LoftBooks
ISBN: 9789047206989

Korte samenvatting:

De dansende debutante is het eerste deel van Het balseizoen van de liefde van Lily van Keeken. Het is 1815 en Emily Honeyfield gaat een enerverend jaar tegemoet: als debutante zal ze haar eerste balseizoen meemaken en ze zal alles op alles moeten zetten om een huwelijkspartner te strikken. Daarvoor vertrekt ze naar Londen, waar haar tante Felicity en nichtje Kitty haar meetronen naar de belangrijkste bals van de high society. Emily geniet van het feestgedruis en van alle mannelijke aandacht, tot haar oog valt op een lange gestalte aan de rand van de dansvloer: Mr Philip Grant. Over hem doen roddels de ronde: hij zou aan de kant zijn gezet door zijn beeldschone Franse verloofde en de liefde voor altijd hebben afgezworen. Hij intrigeert Emily, maar ze besluit hem uit haar hoofd te…

Wat vond ik ervan?:

We lezen De dansende debutante vanuit het oogpunt van Emily Honeyfield. Zij gaat zich mengen in het feestgedruis van haar eerste balseizoen. Ze is bereidt om ver te gaan om een huwelijkspartner te strikken. Echter is zij niet alleen op zoek naar een partner maar ook zeker iemand waar de vonk bij overslaat. Samen met haar nichtje Kitty maakt ze menig feest mee en hebben de meiden lol. Er is echter een man die meteen opvalt voor Emily en dat is Mr Philip Grant. Hij is een beruchte man en er gaan veel roddels over hem de ronde, maar dit deert Emily niet.

Dit eerste deel laat zich makkelijk lezen. Ik heb de schrijfstijl als erg prettig ervaren. De strijdlustigheid van Emily heeft er menig keer voor gezorgd dat ik met een glimlach heb zitten lezen. Het maakt haar niet uit wat mensen van haar denken en ze gaat zeker niet voldoen aan bepaalde verwachtingen. En dit is toch zeker wel zo leuk voor ons als lezer, want die opstandigheid zorgt voor een bepaald soort van leven in het verhaal.

Ik kijk dan ook enorm uit naar de andere delen die in deze serie gaan verschijnen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *