De Crime Compagnie

Afgeschreven – Angelique Haak

Ik zag op social media een oproep voorbij komen dat De Crime Compagnie bloggers zocht die mee wilden lezen in de blogtour van de nieuwe thriller van Angelique Haak. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Afgeschreven
Auteur: Angelique Haak
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461097576

Korte samenvatting:

De populaire Maasstadmoorden-reeks van thrillerschrijfster Sasja Winters is in de vergetelheid geraakt, net als zijzelf. Nadat Sasja een aantal jaren eerder in opspraak kwam door een incident met haar uitgever, brak ze met de schrijfwereld en alles wat daarmee samenhing.
Maar dan klopt de politie op haar deur. Er is een jonge vrouw vermoord en de manier waarop is Sasja maar al te bekend. De moordenaar heeft een boodschap voor haar: Voltooi de serie, of er zullen meer slachtoffers vallen!

Wat vond ik ervan?:

Sasja Winters leeft momenteel een teruggetrokken leven. Ze woont in een chalet op een vakantiepark en heeft het daar prima naar haar zin met haar zoon Rowan en haar dochter Bo. Met de vader van de kinderen heeft ze redelijk goed contact, zolang zijn nieuwe vrouw zich er maar niet tussen mengt. Maar dit is allemaal anders geweest. Sasja was een thrillerschrijfster en heeft heel wat mensen kennis laten maken met de reeks die ze geschreven heeft. Alleen werd het haar allemaal wat te veel. Niet alleen de druk van het schrijver maar ook dat de vader van haar kinderen waar ze toen nog een relatie mee had zijn broek niet aan kon houden. Sasja is diep gegaan en heeft dingen gedaan waar ze niet trots op is, maar dit ligt nu allemaal achter haar.

Op een dag wordt er een vrouw vermoord en al snel komen ze bij Sasja uit, want de manier waarop deze vrouw om het leven is gekomen is precies zoals het eerste deel in de thrillerreeks van haar hand. Wanneer dan ook nog de ogen van het slachtoffer geadresseerd worden aan de dochter van Sasja wordt het spannend. Sasja is in alle staten want ze lijkt weer steeds verder de put in te worden getrokken.

Het verhaal neemt ons mee met de zoektocht naar de dader van deze moord. We krijgen het te lezen vanuit het perspectief van Sasja maar ook vanuit rechercheur Martin. Van twee kanten wordt ons het verhaal gegeven en dat zorgt toch wel voor de nodige spanning. Sasja lijkt in steeds meer mensen de moordenaar te zien. En als lezer ga je daar helemaal in mee. Dan komt rechercheur Martin om de hoek en kijk je weer vanuit een andere kant naar het geheel.

Haak weet me meerdere malen op een verkeerd spoor te zetten om erna door een enorme plotwending me weer met duizend vragen op te zadelen. Heerlijk om zo mee te mogen ‘puzzelen´ op zoek naar de dader. Ik moet wel toegeven dat ik het leuk vond dat Haak de dader de moorden uit de boeken van de schrijfster laat na doen. Dit heb ik nog niet eerder in thrillers mogen lezen. Zeker een credit naar haar toe.

In het nawoord lezen we dat Angelique zelf ook even ‘gevochten´ heeft met het afschrijven van dit boek. Mooi dat ze ons meeneemt op deze reis. Ik had dit zelf al op social media gelezen. Ik ben dan ook heel blij dat ze zichzelf weer gevonden heeft en dit meesterlijke verhaal heeft afgeschreven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *