New Book Collective

Hiernaast bij ons thuis – Do van Ranst

Britt en ik kregen verrassingspost. Wij willen New Book Collective bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hiernaast bij ons thuis
Auteur: Do van Ranst
Uitgever: New Book Collective
Aantal pagina´s: 144
ISBN: 9789002278693

Korte samenvatting:

De mama van Pipa heeft een B&B, vlak bij een groot ziekenhuis. Wanneer de familie Duinslager er verblijft omdat hun zoon Paul ernstig ziek is, raakt Pipa in de ban van zijn zus Felien. Waarom zegt ze amper een woord over haar broer? Waarom beweert ze dat haar ouders niet echt haar ouders zijn? Hoe meer Felien zwijgt, hoe meer Pipa praat. Over haar papa die altijd ver weg is met zijn jazzband. Over mama en haar verdriet. Het geheime hok. Het teveel aan leugens. Dan bedenkt Pipa een plan om leugens te doen verdwijnen. Maar dat plan betekent ook dat ze een geheim zal moeten prijsgeven.

Wat vonden wij ervan?:

We leren Pipa kennen, ze is enorm nieuwsgierig en ondernemend en dat maakt dat ik haar een fijn personage vind. De moeder van Pipa heeft een B&B en wanneer de familie Duinslager daar komt vindt Pipa hun dochter Felien heel fascinerend. De familie Duinslager heeft een zoon die ernstig ziek is, maar waarom zegt Felien daar niets over. Ze laat wel aan Pipa weten dat haar ouders niet haar echte ouders zijn. Felien is een zwijgend type, maar dat maakt dat Pipa nog meer gaat praten. Ze wil het onderste uit de kan halen om te weten hoe het nu precies zit.
Pipa vindt sowieso dat veel mensen maar wat liegen. Want haar vader is altijd weg met zijn band en haar moeder heeft verdriet.

Deze jeugdroman heeft een mysterieus tintje, dat maakt dat je verder wilt lezen om te weten te komen hoe het afloopt.
De familie Duinslager neemt ons mee in hun leven, waar het draait om hun zieke zoon. We krijgen niet alleen de ziekte aspecten maar ook hoe een familie daarmee omgaat. We krijgen van beide kanten een zicht op deze familie. Van Ranst weet dit wel op een mooie respectvolle manier te geven, waardoor het niet te zwaar voelt.

De schrijfstijl van deze schrijfster is vlot en dat maakt dat ik lekker door het verhaal heen kom. We krijgen te maken met veel emoties maar deze worden ons luchtig gegeven waardoor het verhaal niet te zwaar wordt voor de doelgroep van dit boek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *