De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Eindelijk mezelf – Matt Cain

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein een persbericht van deze roman. Na het lezen hiervan werd ik heel nieuwsgierig naar het verhaal. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Eindelijk mezelf
Auteur: Matt Cain
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s: 384
ISBN: 9789026166624

Korte samenvatting:

Ted Ainsworth lijkt een perfect leven te hebben: bijna twintig jaar gelukkig getrouwd en een baan in de ijswinkel van de familie. Maar als zijn man hem verlaat voor de jongere en fittere Javier-uit-Manchester, moet Ted de waarheid onder ogen zien: zijn huwelijk was duidelijk niet zo gelukkig als hij dacht, en eigenlijk voelt hij zich totaal niet op zijn plek in het familiebedrijf – hij houdt niet eens van ijs…

Dus dat hij nu opeens single is, biedt hem de kans om na te denken over wat hij zélf wil met zijn leven. Een kans om eindelijk zijn geheime droom te volgen, en een nieuwe carrière op te bouwen. Om eindelijk te worden wat – en wie – hij wil zijn!

Wat vond ik ervan?:

In dit verhaal kijken we mee met het leven van Ted. In het begin van het verhaal is hij gelukkig getrouwd met Giles, denkt hij. Totdat deze laatste op een ochtend zegt verliefd te zijn op een ander en Ted verlaat.
Ted voelt zich verloren en in eerste instantie kruipt hij in zijn schulp. Maar door toedoen van zijn vriendin Denise kruipt hij beetje voor beetje weer eruit. Zij weet hem op te beuren en hem weer dingen te laten inzien. Hierdoor komt hij erachter dat hij bepaalde dingen heeft gelaten om een ander maar niet in verlegenheid te brengen.

Wanneer hij dan ook nog Oskar ontmoet in de ijssalon waar hij werkt lijkt het alsof het leven hem weer toelacht. Hij ontdekt dat hij zichzelf onderdrukt heeft in zijn relatie met Giles. En nu lijkt hij zichzelf weer te hervinden. Met lood in de schoenen dat wel, maar dat maakt dat het boek zo echt voelt. Alsof je een echt verhaal aan het lezen bent over iemand die zijn doemgedachtes weet weg te drukken en te durven zijn zoals hij voelt dat hij is.

Denise speelt als vriendin van Ted een prominente rol in het verhaal. Zij is bij ieder stapje die hij zet tijdens het proces om zichzelf te worden. Zij is echt zijn steun en toeverlaat en dat is mooi om te lezen. Ted komt gaandeweg het proces nieuwe mensen tegen waarmee hij een klikt heeft. Stanley en zijn verzorgster Alison. Mede door Stanley’s positieve benadering komt Ted steeds meer achter zijn ware dromen en durft hij uit te spreken wat hij niet prettig vind.
Oskar wordt tijdens dit proces de nieuwe vriend van Ted, maar deze heeft zelf ook nog wel demonen waartegen hij vecht en dit zorgt voor enerverende gesprekken tussen Ted en hem.

Dit verhaal laat zien dat sommige eindes kunnen zorgen voor een nieuw begin. Jezelf durven zijn ongeacht wat andere ervan vinden. De humor waarmee de schrijver dit toch wel moeilijke proces voor de hoofdpersoon beschrijft is erg prettig. Van jezelf houden zoals je bent. Eigenlijk is er geen mooiere boodschap als deze als je het mij vraagt. Ik heb deze roman met veel plezier gelezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *