Pelckmans

Met jou is het anders – Hanne Eerdekens

Toen ik dit boek voorbij zag komen in de groep waarmee ik vaker samen boeken recenseer, wist ik na het lezen van de flaptekst dat ik hem wilde lezen. Ik wil Pelckmans uitgevers bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Met jou is het anders
Auteur: Hanne Eerdekens
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789463375658

Korte samenvatting:

Nolan Fletcher is achttien en zijn jeugd verloopt anders dan die van de meeste leeftijdsgenoten. Zijn moeder heeft jongdementie en zijn vader heeft twee jobs zodat ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen, wat ervoor zorgt dat de opvoeding van zijn zusje Magritte vooral op Nolans schouders rust. Dat is niet altijd gemakkelijk, maar hij vindt een toevluchtsoord op school, in zijn basketbalteam en in de populariteit.

Als zijn laatstejaarsdare plots viraal gaat en iedereen ervan overtuigd is dat hij tot over zijn oren verliefd is op zijn slimme, rijke, Franse jaargenoot Louis Baudelaire, valt die spotlight toch tegen. Nolans plan is om even van de radar te verdwijnen, maar dan wordt hem vijfduizend pond aangeboden voor een interview – vijfduizend pond om zijn mama te helpen, voor zijn zusje kleurpotloden te kopen, zelf naar de universiteit te kunnen.

Alleen: Nolan valt niet op jongens. En Louis is helemaal niet zo’n fan van hem.

Maar niemand is immuun voor Nolans praatjes en voor Louis het goed en wel beseft, zit hij mee in het plan om het hele land voor te liegen. Maar als Louis toch niet zo’n snob blijkt te zijn als Nolan dacht, wordt de grens tussen leugen en waarheid alsmaar minder duidelijk…

Wat vond ik ervan?:

Nolan Fletcher is best populair op school. Iedereen weet wel wie hij is en wanneer het kan wil hij ook graag alle aandacht.
Zijn vrienden van het basketbalteam hebben voor iedereen een eindejaarsuitdaging bedacht. En zo dus ook voor Nolan. Hij moet op de talentenjacht die gegeven wordt op school optreden.
Hij gaat in een geruit rokje een act opvoeren van Britney Spears.
Hij probeert Louis een gast die niet te doorgronden is aan het lachen te krijgen tijdens zijn optreden. Echter filmt iemand dit en komt er een hele hype op social media. Nolan zou Louis zien zitten en krijgt nu de stempel gay.

Door de clip krijgt Nolan het ene aanbod na het andere. En door wat er thuis gaande is gaat hij in op een van deze aanbiedingen. Hij vraagt echter wel de hulp van Louis. Deze is in eerste instantie wat schuchter maar gaat dan toch overstag.
De jongens brengen tijd met elkaar door en leren elkaar op deze manier steeds beter kennen. En komen er nu achter door tijd met elkaar door te brengen dat de indruk die ze van elkaar hebben niet klopt. Nolan begint na te denken over zijn geaardheid. Want hij merkt toch wel dat hij Louis leuk vindt om de manier waarop hij een meisje leuk zou moeten vinden.
Nu draagt Nolan niet alleen de last van thuis maar ook deze last met zich mee. Want wat moet hij hier nu mee? Wat maakt hem gelukkig.

Het zusje van Nolan heeft mijn hart gestolen. Zij is de houvast van haar grote broer en zorgt ervoor dat hij relativeert en naar de toekomst durft te kijken.
De vriendschap met Isaac is een waar menigeen jaloers op zal zijn. Isaac steunt zijn beste vriend in alles. De jongens zijn al heel lang bevriend en weten alles van elkaar. Isaac zorgt ervoor dat Nolan met beide benen op de grond blijft staan.

Een young adult met een thema die zeker in deze tijd passend is. Eerdekens weet gevoelige onderwerpen aan te halen in dit verhaal maar door haar luchtige schrijfstijl kabbel je lekker door het verhaal heen. De strubbelingen die Nolan ondervindt, voel je als lezer ook. Kortom, ik heb genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *