De Fontein,  Uitgeverij de Fontein

Gênant – Kate Weston

Toen de flaptekst van deze young adult zag was ik nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij De Fontein bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Gênant
Auteur: Kate Weston
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789026163821

Korte samenvatting:

Gênant! is het hilarische dagboek van Kat, die een feminist wil zijn maar ook vol vragen zit. Zo droomt ze ervan dat ‘hot Josh’ haar vriendje wordt, maar is dat eigenlijk wel een feministische gedachte? En waarom zet ze zichzelf toch steeds voor schut op school?
Wanneer hot Josh plotseling uitgaat met haar aartsvijand, Verschrikkelijk Veronica, en Kat onenigheid krijgt met haar vriendinnen, voelt ze zich steeds eenzamer en ellendiger. Hoog tijd om niet alleen in haar dagboek kleur te bekennen.…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit het perspectief van Kat, dit is namelijk haar dagboek. Zij beschrijft er haar dagelijks gebeurtenissen in op. Zij wil samen met haar vriendinnen zich inzetten voor het feminisme. En daar begint het verhaal ook mee. Ze worden betrapt terwijl ze een leuze op het schoolterrein schrijven. Kat is daarbij hopeloos verliefd op Josh en droomt ervan dat hij haar vriendje wordt. Kat weet zichzelf keer op keer weer voor schut te zetten. Dat maakt dat dit verhaal heel grappig is en op sommige vlakken zelfs wel herkenbaar. En daar scoor je dan al een punt omdat dit een young adult boek is. De raakvlakken van een tienermeisje op de middelbare school zijn ontelbaar.

En het grootste punt is dan ook wanneer hunk Josh ervoor kiest om met Veronica op dat te gaan. Veronica is de aartsvijand van Kat. Ze is er dan ook enorm door van de kaart. En wanneer ze daarop dan ook nog eens ruzie krijgt met haar vriendinnen besluit ze om niet alleen in haar dagboek te schrijven maar ook dingen uit te spreken tegen de mensen die zij graag ziet.

Een mooie les in dit verhaal is het bespreken van je gevoelens. Aangeven wat prettig is en wat niet. Want alles binnenhouden dat maakt het leven niet makkelijker.

Een young adult die zich makkelijk laat lezen. Door het taalgebruik is het zeker aantrekkelijk voor de jongere lezer. Ik heb er zelf ook van genoten want op sommige momenten waande ik mezelf weer op de middelbare school.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *