Dutch Venture Publishing

Sweet home Carolina – Debra Eliza Mane & Olivia Hill

Ik mocht voor Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom de novelle Sweet Home Carolina. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Sweet home Carolina
Auteur: Debra Eliza Mane & Olivia Hill
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 183
ISBN: 9798201501846

Korte samenvatting:

April runt een hondenuitlaatservice in North Carolina en neemt haar vrolijke viervoeters elke dag mee naar het landgoed van haar opa en oma. April vindt het heerlijk toeven in de natuur, dicht bij de plek waar ze opgroeide. Tot ze op een dag een sexy maar botte vreemdeling tegen het lijf loopt, die haar van het landgoed wegstuurt. Wie denkt hij wel niet dat hij is? Makelaar Austin heeft zich door zijn neef weer eens met een onmogelijk project op laten zadelen. Een landgoed met een vervallen boerderij? Dat krijgt hij nooit verkocht. Bovendien zwerft de kleindochter van de eigenaren er nog rond en die is woest als ze hoort dat het landgoed verkocht gaat worden. Austin kan het bijna niet over zijn hart verkrijgen haar weg te jagen, want die combinatie van rode haren en opvliegendheid maakt haar voor hem onweerstaanbaar. Kan hij dit alles wel zomaar van haar afpakken? April doet op haar beurt enorm haar best het landgoed te behouden, maar daarvoor zal ze op zoek moeten naar de mysterieuze Z.W., die het landgoed te koop heeft gezet. Wie is deze persoon en hoe heeft hij of zij het recht verkregen het land zomaar te verkopen? En wat moet ze aan met Austin… is hij een vriend of een vijand…?

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze novelle vanuit twee perspectieven. Dat maakt dat we beide hoofdpersonages goed leren kennen. April heeft grootse dromen maar niet het geld om deze te verwezenlijken. Zij zet elke cent die ze kan missen opzij om voor deze dromen te sparen. Austin is een ietswat zelfvondane gozer die denkt dat hij de wereld aan kan. Totdat hij de kleine pittige April ontmoet. Al vrij snel is duidelijk dat deze twee personages elkaar wel zien zitten. April laat zelfs Austin weer zichzelf voelen, dat vind ik de mooiste passage van deze novelle.
In een novelle gaat alles vrij snel en dat is ook zeker in deze het geval. Waar je in een groter boek de kans krijgt elkaar te ontdekken gebeurt het hier in een sneltrein vaart. Maar dit mag de pret absoluut niet drukken.

Buiten humor en vriendschap voor mens en dier komt er ook een lichte spanning om de hoek. Dit is een leuk gegeven in dit verhaal, het geeft net wat meer diepgang. Wat ik wil storend vond is dat er twee momenten in het boek de hoofdpersonages met een andere naam genoemd worden, eenmalig gelukkig.

Een leuke novelle vol humor, vriendschap en liefde.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *