Futuro Uitgevers

Kijk, zo gaat dat! – Tischa Neve en Ellie Norden

Ik zag bij een medeblogger dat ze het boek had ontvangen van ‘kijk, zo gaat dat!’ van Tischa Neve en Ellie Norden. Ik was meteen wel geïnteresseerd. Ik wil Futuro uitgevers bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kijk, zo gaat dat!
Auteur: Tischa Neve en Ellie Norden
Uitgever: Futuro
Aantal pagina’s paperback: 190
ISBN: 9789492939395

Auteurs:

Tischa Neve is kinderpsycholoog en opvoedkundige, bekend van diverse radio- en tv- programma’s en haar opvoedboeken. Daarnaast geeft Tischa regelmatig lezingen en workshops over ‘opvoeding’ aan ouders, opvoeders en professionals, en verzorgt ze online opvoedcursussen en coaching.
Ellie Norden is zelfstandige en werkt als opruimcoach en ambulant begeleider. Ze helpt mensen (vaak jongeren) om meer structuur in hun leven te krijgen. Als voormalig onderwijzeres is ze dol op verhalen en heeft ze met plezier de verhalen van dit boek geschreven.

Korte Samenvatting:

In het leven van jonge kinderen gebeuren veel nieuwe dingen. Sommige leuk, maar ook best spannend, zoals een vakantie, naar de kapper of uit logeren. En soms ook gebeurtenissen die veel impact op een kind kunnen hebben. De eerste schooldag, een ziekenhuisopname of een begrafenis. Of het nou leuk, minder leuk of heftig is, het is fijn en goed om je kind hierop voor te bereiden en er na afloop samen over te lezen en praten. In Kijk, zo gaat dat! vind je voor de meest voorkomende situaties en gebeurtenissen aansprekende verhalen voor jonge kinderen. Lees een verhaal voor en koppel het aan de specifieke situatie van jouw kind, zo weet je kind wat het te wachten staat en helpt het om er samen na afloop over na te praten en te verwerken. Voor jou als ouder of professional geeft Tischa Neve bij elk verhaal tips waar je op kunt letten en hoe je je kind het beste voorbereidt of helpt bij gebeurtenissen. Een superhandig (voorlees)boek dat je steeds uit de kast pakt als er iets nieuws of spannends staat te gebeuren voor je jonge kind!

Wat vond ik ervan?:

Wat een leuk boek met korte verhaaltjes. De verhalen zijn zeker herkenbaar voor zowel opvoeders als kinderen. Er worden je na elk verhaal tips toegereikt hoe je iets het beste kunt aanpakken.

De verhalen geven je een kijk in het leven van een kind tijdens een voor hen onbekende gebeurtenis. Dit kunnen uiteraard leuke gebeurtenissen zijn maar ook nieuwe dingen die op het pad van je kind komen. Elk verhaal laat hier wel iets van zien.

Dit boek laat aan de hand van de verhalen zien dat kinderen gebeurtenissen anders ervaren dan wij als volwassenen. Wij denken al snel van ach, dat komt allemaal wel goed. Maar voor een kind is dit een hele andere realiteit.

Dit boek is zeker een handig hulpmiddel om je kind voor te bereiden op spannende situaties. Ook geeft het jou als opvoeder tips om je kind te helpen tijdens deze situaties.

De verhalen laten zich vlot lezen, zonder moeilijke woorden waardoor het zeer toegankelijk is voor kinderen. Een aanrader!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *