Boekerij

Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy

Ik zag bij Uitgeverij Boekerij voorbij komen dat Charlotte de Monchy ons weer blij ging maken met een nieuw boek. Charlotte heeft er jaren geleden voor gezorgd dat ik uit mijn leesdip kwam en hierdoor heeft ze wel een voorsprong bij me als het op andere auteurs aan komt ;). Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar van ‘Tegen beter weten in’.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tegen beter weten in
Auteur: Charlotte de Monchy
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 333
ISBN: 9789022589427

Auteur:

Charlotte de Monchy (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de UvA. Ze schrijft vrolijke, sprankelende feelgoodromans. Na haar goed ontvangen debuutroman ‘Zes maanden zonder’ verschenen van haar hand ‘Enkeltje Ierland, ‘Eens gegeven’ en ‘Nee heb je’.

Korte Samenvatting:

Lois werkt voor een kleine, noodlijdende uitgeverij in Amsterdam. Er ligt daar in een la nog een bijna verlopen contract voor een biografie over Marius Delaive, een Nederlandse tienerster uit een beroemde boyband. Die biografie zou de uitgeverij uit de rode cijfers kunnen halen, maar Marius woont inmiddels in Canada, waar hij een houtbewerkingsbedrijf is begonnen, en wil met rust gelaten worden. Het contract heeft hij getekend onder druk van zijn agent en nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.
Lois wordt door haar werkgever naar Canada gestuurd om zo veel mogelijk informatie van Marius los te krijgen en het boek toch te schrijven. Het is voor haar een mooie kans, aangezien ze droomt van een carrière als schrijfster. Bovendien komt het haar meer dan goed uit om een tijdje naar het buitenland te gaan en zo haar ex te ontlopen. Ze neemt haar intrek in een gemoedelijke B&B in het dorpje en wordt meteen vriendinnen met de sympathieke uitbaatster Jill. Jills beste vriend Chris is ook een goede vriend van Marius; dat beschouwt Lois als een veelbelovende start. Maar het blijkt veel moeilijker dan ze ooit had gedacht om door te dringen tot de stugge voormalige ster.

Wat vond ik ervan?:

Wederom een cover die me helemaal in de feelgoodsfeer weet te brengen. Een echte de Monchy cover als je het mij vraagt. Zeker een boek dat ik in de winkel op zou pakken.

Je leest dit verhaal vanuit twee dames. Jill die in een hotel werkt waar ze liever de eigenaresse van zou zijn. En vanuit Lois die bij een uitgever werkt en op zoek is naar iemand die een autobiografie gaat schrijven over een popband hunk van vroeger.

Jill doet alles wat in haar macht licht om toch maar de erkenning te krijgen die ze vindt dat ze verdient van Jim, de eigenaar van het hotel waar zij werkt. Alleen is daar ook Marc, die interesse heeft in het hotel, hij heeft verschillende al op zijn naam staan en wil zijn keten uitbreiden. Wat moet Jill hiermee?
De manier hoe Lois zich in het leven van de popster weet te wringen, ik heb ervan genoten. Ook om te lezen wat voor chagrijn Marius blijft. Ik heb geregeld met een glimlach zitten lezen.

Het verhaal laat zich lekker vlot lezen, eigenlijk wel de manier waarop ik de verhalen van Charlotte ervaar. In het verhaal van beide vrouwen komt een man om de hoek dit toch wel iets bij hen los maakt. Wat moeten ze hiermee?

We komen door middel van dit verhaal in Canada terecht. De Monchy weet dit weer met zo veel verbeelding te vertellen dat ik me echt daar kan wanen, het uitzicht voor me zie en er daadwerkelijk van kan genieten.

We maken kennis met verschillende personages, maar een ieder zo uitgewerkt dat ik me er een goed beeld van kan maken.

Een heerlijke feelgood die ik iedereen kan aanraden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *