Geen categorie

Egotripper – Vi Keeland

Ik zag op vele social media kanalen het boek Egotripper voorbij komen van Vi Keeland. Ik heb uitgeverij Volt een mail gestuurd en kreeg van hun vrij snel een reactie dat ik het boek mocht lezen voor ze. Ik wil ze dan ook graag bedanken voor het opsturen van het boek

Gegevens van dit boek:

Titel: Egotripper
Auteur: Vi Keeland
Uitgever: Volt
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN: 9789021418711

Auteur:

De boeken van Vi Keeland zijn in twintig talen vertaald en te vinden op de bestsellerlijsten van The New York Times, Wall Street Journal en USA Today. Wereldwijd zijn er meer dan een miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ze woont in New York.

Korte samenvatting:

Emerie is ’s avonds laat nog haar nieuwe kantoor aan het inrichten, als er een inbreker voor haar neus staat. Wanneer ze hem met haar krav-maga-skills te lijf gaat, vindt hij dat alleen maar hilarisch. Hij blijkt helemaal geen inbreker te zijn: hij is Drew Jagger, de echte huurder van het pand. Emerie is opgelicht, en de huurbaas aan wie ze de aanbetaling heeft gedaan is nergens meer te vinden.
Drew krijgt medelijden met Emerie wanneer hij hoort hoeveel geld ze kwijt is, en dat ze nu met meubels en al op straat staat. Hij doet haar een aanbod: als ze zijn telefoon opneemt zolang zijn secretaresse op vakantie is, mag Emerie nog even in zijn kantoor blijven tot ze een nieuwe plek heeft gevonden.
Drew is ietwat arrogant, drop dead gorgeous, en een nietsontziende echtscheidingsadvocaat. Emerie is zachtaardig en een succesvolle relatietherapeut. Ze hebben niets met elkaar gemeen. Behalve dan een wederzijdse aantrekkingskracht die met de dag lastiger wordt om te weerstaan.

Cover:

De cover van dit boek laat gedeeltelijk een man zien in een net pak. Ik neem aan dat dit Drew is de hoofdpersonage van dit boek. Egotripper de titel staat met duidelijke rode letters op de cover. Ik zou door de combinatie van de titel en de man voorop zeker het boek oppakken in de winkel.

Het verhaal:

Wanneer Drew na een vakantie terug op kantoor komt denkt hij dat er ingebroken is. Maar dit blijkt Emerie te zijn die na enige uitleg van haar kant door iemand is opgelicht. Samen gaan ze de dag erna naar het politiebureau om aangifte te doen. Tussen de twee blijkt een behoorlijke chemie te zitten. Omdat Drew toch wel met haar te doen heeft Emerie haar ruimte blijven gebruiken om te werken. De secretaresse van Drew zit ziek thuis. Emerie neemt deze diensten op zich zodat ze op haar manier dan toch Drew iets terug kan geven daar ze niet in staat is de huur te kunnen betalen. Langzaam maar zeker groeien de twee steeds dichter naar elkaar. Maar voor Drew is het allemaal nieuw. Voorheen had hij alleen maar scharreltjes maar Emerie maakt toch wel meer bij hem los. Maar Drew is ook wel flink beschadigd door zijn ex vrouw. Gaat het tussen Emerie en Drew goedkomen?

Wat vond ik ervan?:

Ik heb enorm van dit boek genoten. Een boek met humor. Een boek met een verhaal. Een boek wat ik wilde blijven lezen.

De personages in dit boek worden goed beschreven. Ik kan me een goed beeld maken van de mensen die voorbij komen. Drew de norse man die een muur om zichzelf heen heeft gebouwd om maar niet verliefd te worden. Want in zijn ogen is verliefd worden alleen maar ellende.
Emerie Rose een vrouw die weet wat ze wilt. Die in het goede van de mens geloofd en daardoor in een oplichterstruc trapt. Hierdoor komt zij in contact met Drew. Die twee hebben meteen chemie. Ik heb vaak glimlachend naar mijn boek gekeken. Het is een boek met leuke hilarische momenten. Een boek met een goede mix van humor en het new-adult tintje.

Het verhaal laat zich heel makkelijk lezen. Er zitten geen moeilijke woorden in. De hoofdstukken zijn ook van een prettig formaat. De hoofdstukken worden per personage aangegeven. De ene keer vanuit Emerie en de andere kant vanuit Drew. Bij Drew maak je dan ook nog eens tijdsprongen. En hierdoor ontrafel je beetje bij beetje waarom hij een muurtje om zichzelf heen heeft gebouwd.

Kortom een verhaal met romantiek en de nodige dosis humor. Een heerlijk wegleesboek!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *