Billy Bones,  Geen categorie

De Sterrensteen 1 – Het boek der veranderingen – Kelly van Kempen

Britt en ik mochten dit eerste deel van een serie lezen namens uitgeverij Billy Bones en Perfecte Buren. Ik wil ze hier beide voor bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: De sterrensteen 1 – Het boek der veranderingen
Auteur: Kelly van Kempen
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina´s: 256
ISBN: 9789463850315

Auteur:

Kelly van Kempen is freelance tekstschrijver en social media copywriter, in het verleden heeft ze onder andere voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt. Het boek der veranderingen is haar kinderboekendebuut.

Korte Samenvatting:

Elfie schaamt zich dood voor De Sterrensteen, de spirituele praktijk van haar ouders. Ze wil er het liefst niets mee te maken hebben. Wanneer er een man voor de praktijk staat en een verweerd boek aan Elfie geeft om te bewaren, kijkt ze daar niet echt van op. Ze is vreemde bezoekers wel gewend. Maar vanaf dat moment duiken er schimmige figuren op in het dorp. Heeft het iets te maken met het geheimzinnige boek? Kan Elfie haar nieuwe overbuurjongen vertrouwen? En lukt het haar om deze zaak op te lossen nu ze zelf het doelwit is geworden van een groep criminelen?

Wat vond ik ervan?:

Allereerst willen wij met jullie delen dat we helemaal verliefd zijn op de cover van dit boek. De kleurencombinatie die gebruikt is kunnen we enorm waarderen. Op de cover is een meisje te zien die uit het raam kijkt van een groot huis. Aan de voorkant van het huis zie je allemaal bomen en planten staan. We kunnen er niet genoeg van krijgen.

In dit eerste deel van de Sterrensteen serie maken me kennis met de bewoners van de Sterrensteen wat een spirituele praktijk is. Hier wonen Petronella en Ed samen met hun dochter Elfie. Elfie vindt het maar niks al dat spirituele gedoe. Maar de nieuwe overbuurjongen Mats is maar wat nieuwsgierig.

Vanaf het moment dat er een vreemde klant komt en aan Elfie vraagt of ze een oud boek wilt bewaren voel je steeds meer spanning en mysterie in het verhaal vloeien. En wanneer er dan ook schimmige figuren rond de Sterrensteen hangen zit je helemaal in het verhaal.

Elfie is een frisse jonge meid die wel houdt van op onderzoek uitgaan. Zij wil dan ook graag als ze later groot is journalist worden. Ze heeft een zelfgemaakt boek Handleiding voor Primeurtochten gemaakt. Deze handleiding komt in ieder hoofdstuk wel terug en geeft een handvat om op onderzoek uit te gaan. Ieder hoofdstuk begint met een mooie illustratie die bij het te lezen deel past. Mooi gedaan! Verder begint ieder hoofdstuk met aandachtspunten vanuit Elfie en personen die je in de gaten moet houden. Dit vonden wij wel prettig want als je dan weer begint met lezen na een pauze ben je door de aandachtspunten weer terug in het  verhaal. Ze zijn een soort van korte kleine samenvatting.

Leuk om te lezen dat Elfie in eerste instantie niets met overbuurjongen Mats te maken wil hebben. Maar gaandeweg deze twee het toch wel goed met elkaar kunnen vinden.
Samen met Mats gaat Elfie opzoek naar de eigenaar van het boek dat ze van de vreemde klant gekregen heeft. En het is nog wel een hele tocht om deze puzzel tot een geheel te krijgen.

Elfie komt in dit eerste deel over als een stoere, zelfverzekerde en heel nieuwsgierige jongedame. Die zeker in de smaak zal vallen bij de lezers waarvoor dit boek bedoeld is.
Mats komt gaandeweg het verhaal in beeld. Het is een rustige jongen die veel vriendjes heeft en heel erg nieuwsgierig is.

De ouders van Elfie worden neergezet als heerlijke ‘zweverige’ mensen die over alles een eigen kijk op het leven hebben. Ze zien overal het heil in en maken van elke dag een feest. Leuk om eens iets te lezen over spiritualiteit.

Wij kijken enorm uit naar het tweede deel in deze serie!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *