Geen categorie,  Hamley Books

Kwijt – Sandra J. Paul

Ik zag bij verschillende bloggers het boek Kwijt voorbij komen van Sandra J. Paul. Ik was direct nieuwsgierig naar dit boek. Ik heb naar de uitgever gemaild en mocht het boek gaan lezen. Ik wil HamleyBooks dan ook bedanken voor dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kwijt
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: HamleyBooks
Aantal pagina’s paperback: 324
ISBN: 9789082893915

Auteur:

Sandra J. Paul (1972) schrijft boeken en kortverhalen met een paranormaal, psychologisch tintje. Eerder verschenen thrillers zijn Azerty en Moordspel. Daarnaast schreef ze o.a. ook Hartslag (onder de naam Joanne Carlton).

Korte Samenvatting:

Jim Vermeersch leidt het perfecte leventje. Gelukkig getrouwd met Iris, vader van tienerzoon Vince, eigenaar van een gerenommeerde Londense Patisserie. Beter dan dat kan het leven niet worden.
Tot hij ontwaakt in zijn ouderlijk huis en alle herinneringen van de afgelopen twee jaar kwijt is. Alles wat hij ooit gekend heeft is weg, inclusief zijn vrouw, zoon en zaak.
Terwijl hij de geheimen van de voorbije twee jaar ontrafelt, begint Jim zich steeds meer af te vragen of hij echt wel de man is die hij altijd meende te zijn. En dan is er nog die ene vraag: Wie is de vrouw die altijd in zijn herinneringen opduikt, een vrouw die niemand anders lijkt te kennen?

Cover:

De cover spreekt mij meteen aan. Dit heeft deels te maken met het feit dat deze kleur groen mij enorm aanspreekt. Op de voorkant zie je een vrouw van de achterzijde. Een vrouw met rood haar die langzaam vervaagd. Alleen al voor de cover zou ik het boek oppakken bij de boekhandel.

Het verhaal:

Jim Vermeersch ontwaakt in zijn ouderlijk huis. Hij is volledig gedesoriënteerd en al het voor hem zo bekende is er niet meer.
In Jims hoofd is zijn leven samen met Iris en zoon Vince. Zijn beste vriend Joris waarmee hij veel contact heeft. En zijn zakenpartner Steve. Samen hebben zij een patisserie. Maar wanneer Jim ontwaakt is en zijn zoon de trap op ziet komen weet hij dat alles anders is.

Blijkbaar is Jim de afgelopen twee jaar volledig vergeten. Door een trauma heeft hij geheugenverlies. Hij heeft geen goede band meer met zijn vrouw Iris. De relatie met zijn zoon is er amper. Zijn beste vriend is dood. Jim ontrafelt met en met de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Wie is hij als man? En wie is die vrouw met de rode haren die in zijn herinneringen steeds weer naar boven komen?

Wat vond ik ervan?:

Dit boek was vanaf bladzijde 1 spannend. Het boek word vanuit Jim en Vince beschreven. Waardoor je van beide kanten een inkijk krijgt. Dit is een thriller die daadwerkelijk onder je huid  kruipt. Ook ga je van heden naar verleden. Het verleden is dan vanuit Jim zijn kant, wanneer hij een herinnering krijgt van zijn leven. Ondanks dat je deze tijdsprongen maakt blijft het verhaal duidelijk.

De personages in het boek zijn goed uitgewerkt. Je hebt een goed beeld van ze. Je voelt de wanhoop bij Jim en de haat bij Vince. Dit vind ik knap gedaan door Sandra. Je maakt vriendschap en vertrouwen mee. En zelfs op sommige momenten wantrouwen.

Door de terugblikken naar het verleden krijg je een steeds beter beeld als lezer van wat er toen gebeurd is.

Tijdens verschillende momenten word je op het verkeerde been gezet, waardoor ik dacht de dader te kennen. Maar dan was er weer een nieuwe input waardoor ik mijn beeld weer moest bijstellen. Dit zorgde ervoor dat ik door wilde lezen zodat ik alle geheimen kon ontrafelen. Tot op het eind zat ik vast aan dit boek. Een plot waar je u tegen zegt, want deze had ik niet zien aankomen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *