HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

BFF 3 – Nina, Beachbabe! – Jette Schröder

Toen ik deze vrolijke cover voorbij zag komen in een persmail heb ik direct geantwoord dat ik hem graag wilde lezen. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Nina, beachbabe!
Auteur: Jette Schröder
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 256
ISBN: 9789402713084

Korte samenvatting:

Nina is woedend op haar ouders. Wie verzint het om een máánd voor de zomervakantie naar de andere kant van het land te verhuizen? Ze was nét gewend in de brugklas en nu moet ze weer naar een nieuwe school! Daar weegt zelfs het feit dat hun nieuwe huis vlak bij zee ligt niet tegen op. Nina mist haar vriendinnen en alle leuke dingen die ze deden. Gelukkig vindt ze snel een nieuwe vriendin, Jet, die haar meeneemt naar strandtent De Zeemeeuw, waar haar vrienden iedere dag samenkomen.

Algauw hoort Nina bij de groep en belooft het toch een topzomer te worden! Het enige minpuntje is de knappe – maar ook zeer chagrijnige – surfboy Jonas, die ze steeds maar tegen het lijf blijft lopen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Nina. Een jongedame die in de brugklas zit. De laatste maand voor de zomervakantie gaan ze verhuizen. Naar de andere kant van het land, Nina is woedend op haar ouders. Nu moet ze gaan wennen op een nieuwe school, nieuwe vrienden maken en de zomer staat voor de deur. Dat wordt zes weken lang vervelen. Dat het nieuwe huis dichtbij zee ligt lijkt Nina niet te paaien. Haar zusje Sammie is echter wel enthousiast, zij ziet het helemaal zitten.

Nina wordt op haar nieuwe school gekoppeld aan een buddy, deze mag haar wegwijs maken op school. Haar grote geluk is dat deze buddy praatgrage Jet is. Nina voelt zich direct op haar gemak bij Jet. Zelfs in de pauzes mag ze aan de tafel komen zitten waar Jet met haar vrienden zit. Dit lijkt allemaal een stuk makkelijker te gaan dan ze zich voorgesteld had. In haar eerste week heeft ze zelfs al een heus feestje.

De zomer lijkt er voor Nina veelbelovend uit te zien. Ze heeft leuke vriendinnen waar ze iedere dag mee afspreekt. En op het strand kan ze haar ogen niet van Jonas afhouden. Echter is Jonas chagrijnig en dit maakt toenadering niet heel makkelijk.

Een kinderboek dat heel veel thema’s aantikt die zeker voor iedere tiener gelden. Van kwaad zijn op je ouders tot jaloezie onderling. Maar ook de liefde en vriendschappen komen aanbod. Een boek dat voor veel pubermeisjes heel herkenbaar zal zijn en dus zeker een must om te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *