AW Bruna Uitgevers

Tuinen van Heligan 1 – Een nieuw begin – Inez Corbi

Toen ik het persbericht van deze roman voorbij zag komen wist ik dit is er een die ik graag wil lezen. Ik wil A.W. Bruna uitgevers bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een nieuw begin
Auteur: Inez Corbi
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 368
ISBN: 9789400515987

Korte samenvatting:

De in Londen geboren Lexi begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan: het plannen van het grote jubileumfeest van de ‘Verloren Tuinen’ van Heligan, aan de zuidkust van Cornwall. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van de tuinen ontdekt ze het verhaal van de weeskinderen Damaris en Allie, die in 1781 opgroeiden op het landgoed van hun neef Henry Tremayne. Hij droomt ervan een grote tuin aan te leggen – een droom die hij deelt met Damaris, die verstand heeft van planten. Henry’s vrouw is niet gerust op de nauwe band tussen de twee, hoewel Damaris allang verliefd is geworden op iemand anders – de mysterieuze jachtopziener Julian. Maar de demonen uit zijn verleden dreigen hun geluk in gevaar te brengen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. In het nu lezen we vanuit Lexi een jonge vrouw die vol enthousiasme aan haar nieuwe baan begint in Cornwall. Ze is altijd al fan geweest van de Verloren Tuinen van Heligan en nu ze er daadwerkelijk werkt kan ze haar geluk niet op. Tijdens haar onderzoek die ze voor de tuinen mag doen komt ze terecht in de geschiedenis. Hierin ontdekt ze het verhaal van Damaris en Allie, weeskinderen die bij hun neef Henry Tremayne verblijven op zijn landgoed. Henry droomt ervan om een grote tuin aan te leggen en gaat dit samen doen met Damaris.

Op een ochtend vinden Allie en Damaris een schipbreukeling en nemen hem mee naar huis. Neef Henry zorgt ervoor dat hij een onderkomen krijgt en gaat zelfs op zoek naar andere overlevenden van deze ramp. Maar helaas al snel blijkt dat Julian de enige overlevende is. Hij gaat uiteindelijk werken voor Henry en de mannen krijgen een innige vriendschap. Echter is Damaris al vanaf het moment dat ze Julian op het strand vond tot over haar oren verliefd, maar dit laat ze niet blijken.

Tijdens een reis die Henry en Damaris maken om onderzoek te doen naar planten en tuinen ontstaat er tussen de avontuurlijke Allie en Julian een vriendschap. De zussen schrijven elkaar over alles wat ze meemaken. Neef Henry laat in deze tijd zijn vrouw Harriet thuis met hun zoontje. Echter denkt zij dat Damaris verliefd is op Henry en is niet al te blij met deze reis.

Lexi is erg blij met de baan die ze aangeboden krijgt bij de Tuinen van Heligan. Ze is laaiend enthousiast en duikt graag in de geschiedenis om alle puzzelstukjes bij elkaar te krijgen en de geschiedenis in beeld te brengen. Echter is Lexi niet voor niets zo ver van huis, al krijgen we daar in dit deel niet veel over te lezen. Wel kleine flashbacks en dit zorgt ervoor dat ik het interessant vindt wat ze thuis heeft meegemaakt. En ergens hoop ik daar in het volgende deel meer over te weten kom.

Een roman die ons mee terug in de tijd neemt op Heligan. We lezen over hoe het er toen aan toe ging in het dagelijks leven van Damaris en Allie. De kinderlijke verliefdheid die Damaris in het begin heeft ontwikkelt zich naar een verlangen die ze van top tot teen voelt, al blijft ze het gevoel hebben dat dit niet wederzijds is bij Julian, hij heeft een te groot schuldgevoel naar zijn omgekomen familie.

Een roman vol vriendschap, liefde, rouw, doorzettingsvermogen zowel in het heden als in het verleden. Door de ogen van Lexi, Damaris en Allie krijgen we een kijk op de tuinen. Deze worden zo beeldend beschreven dat je als lezer er een echt beeld van kunt maken.
Zoals eerder aangegeven kijk ik enorm uit naar het volgende deel in deze reeks. Niet alleen om meer te weten te komen van Lexi maar ook meer over de geschiedenis van deze tuinen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *