De logé – Heather Gudenkauf
Toen ik de cover en flaptekst van deze thriller zag was ik direct nieuwsgierig naar het verhaal. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.
Gegevens van dit boek:
Titel: De logé
Auteur: Heather Gudenkauf
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336
ISBN: 9789402766844
Korte samenvatting:
Wylie Lark vindt het in eerste instantie helemaal niet erg dat ze ingesneeuwd raakt. Ze heeft zich namelijk teruggetrokken in een authentieke, afgelegen boerderij om haar nieuwe boek te schrijven. En een gezellig haardvuur en volledige stilte zijn precies wat ze daarvoor nodig heeft.
Toch bekruipt haar af en toe iets van angst, want in hetzelfde huis zijn decennia eerder twee mensen in koelen bloede vermoord en is een meisje spoorloos verdwenen. Dan ontdekt ze een jongetje buiten in de sneeuw. Waar komt hij vandaan? Wylie neemt het kind in huis en gaat op zoek naar antwoorden. Maar al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen zijn…
Wat vond ik ervan?:
We lezen dit verhaal vanuit drie invalshoeken. Wylie die aan haar nieuwe boek werkt. Een moeder en dochter die gevangen zitten bij de vader. En het voorval dat gebeurd is een decennia geleden in het huis waarin Wylie verblijft.
Ik had in het begin moeite om van het ene moment in het andere te komen. Maar er was een invalshoek waardoor ik toch doorgezet heb met lezen en daar ben ik blij om. Gaandeweg kwam ik steeds meer ook in de andere verhalen en daar ben ik blij om, want hierdoor krijg ik een beter geheel waardoor ik het einde ook mooi in elkaar gezet vind.
De invalshoek die mij meteen te pakken had was hetgeen dat een decennia geleden gebeurd is. We kijken mee met Josie die haar ouders verliest tijdens deze bewuste nacht. Echter zijn haar broer en beste vriendinnetje ook spoorloos. Met man en macht wordt gezocht naar deze laatste twee maar ook naar de dader van deze gruwelijke daad. De manier waarop de auteur Josie neergezet heeft benam me soms de adem. Het kleine meisje maakt iets vreselijks mee maar probeert toch heel dapper te zijn.
De invalshoek van het meisje en de moeder die door de vader opgesloten worden vond ik in het begin moeilijk te volgen. Maar gaandeweg de hoofdstukken die hierover gaan kom je steeds meer achter het hoe en waarom. Dus ik ben erg blij dat ik doorgezet heb met lezen.
De hoek vanuit Wylie vond ik in het begin langdraderig en vroeg me af wat hiervan de toegevoegde waarde was. Maar uiteindelijk komt bij haar alles op zijn plek en ‘snap’ je het verhaal.