HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

De Koffietrilogie 3 – Magdalena´s droom – Paula Stern

Na het lezen van de eerste twee delen van deze trilogie wilde ik graag weten hoe het verder zou gaan met Corinne en Noah. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Magdalena´s droom
Auteur: Paul Stern
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 286
ISBN: 9789402709469

Korte samenvatting:

Het is Eberhard Ahrensberg gelukt na de oorlog: samen met zijn gezin is hij van het kleine stadje Euweiler naar Aken verhuisd om zijn koffiebedrijf verder uit te breiden. Maar steeds weer doen zich moeilijkheden voor die hem voor grote uitdagingen stellen. Ondertussen heeft zijn vrouw Magdalena eigenlijk maar één droom: moeder worden.
Decennia later is kleindochter Corinne Ahrensberg gelukkig getrouwd met Noah, met wie ze samen een dochter heeft gekregen, Mia. Haar koffiebranderij heeft een vaste klantenkring en Corinne houdt van haar werk. Maar als ze een verkeerde bezorging binnenkrijgt, lijkt dat nog maar het begin van een berg problemen… Lukt het haar om net als haar opa Eberhard het familiebedrijf te redden?

Wat vond ik ervan?:

We gaan in dit derde deel van de trilogie terug naar het leven van Corinne en Noah maar ook het leven van Eberhard en Magdalena. We gaan verder waar we in het tweede deel gestopt zijn. Eberhard is met zijn gezin verhuisd naar Aken en wil zijn koffiebedrijf verder uitbreiden. Maar er doemen steeds meer moeilijkheden op, maar Eberhard vindt altijd wel een oplossing voor de uitdagingen. Magdalena heeft echter maar een droom en dat is moeder worden.
Corinne is gelukkig getrouwd met Noah en samen hebben ze Mia mogen verwelkomen in hun gezin. Haar branderij heeft een vaste klantenkring en Corinne is nog steeds heel happy met het werk dat ze mag doen. Maar wanneer er dan vanuit Brazilië een verkeerde levering binnenkomt moet ze alle krachten bundelen om te kijken hoe ze dit kan oplossen.

Dit laatste deel kabbelt verder waar we bij het voorgaande gestopt zijn. Corinne en Noah zijn gelukkig getrouwd en hebben Mia mogen verwelkomen in hun gezin. Zij is het zonnestraaltje en laat haar ouders iedere dag opnieuw stralen. Wanneer er een verkeerde levering gedaan wordt lijkt dit het begin te zijn van verschillende problemen. Heeft Corinne net als haar grootvader Eberhard de capaciteiten om te denken in oplossingen? Dat lees je in dit verhaal.
Eberhard heeft de oorlog overleefd en is mijn zijn vrouw Magdalena en familieleden verhuisd naar Aken. Daar groeit zijn koffiebedrijf uit zijn voegen en Eberhard moet soms gevaarlijke dingen doen om te krijgen wat hij wilt. Magdalena droomt maar van een ding en dat is moeder worden.

Corinne is een zelfstandige vrouw en voelt zich soms door Noah niet helemaal gehoord. Zij kan haar eigen boontjes doppen. Echter heeft dit niks te maken met het vertrouwen van Noah, hij is alleen heel erg bezorgd om zijn vrouw. Dit gegeven is zoals het vaak in werkelijkheid ook is. En dat maakt dat dit derde deel ook een mooi afsluitend deel is van deze trilogie. Ik heb genoten van het verleden maar ook van het heden van de familie. Met liefde en koffie komt alles goed.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *