Uitgeverij VBKLab,  VBKLab

Door een roze bril – Vannessa Thuyns

Toen ik zag dat er een nieuw verhaal van Vannessa uitkwam wist ik direct; die wil ik lezen. Ik wil Uitgeverij VBKLab bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Door een roze bril
Auteur: Vannessa Thuyns
Uitgeverij: VBKLab
Aantal pagina’s: 194
ISBN: 9789032520229

Korte samenvatting:

Psychologe Stella krijgt een onmogelijke opdracht; ze moet op korte termijn een team coachen dat elkaar continu in de haren vliegt. Met tegenzin verruilt ze haar eigen praktijk en huis in Friesland voor een tijdelijke logeerplek bij haar beste vriendin Pleun in hartje Amsterdam.

Stiekem bevalt het leven in de bruisende stad haar best goed, maar hoe moet het dan met jeugdliefde Hidde? En Friesland verlaten is geen optie, want het houdt de herinnering aan haar dierbare moeder springlevend. Of heeft haar tweestrijd meer te maken met Thijs, een van de teamleden die even aantrekkelijk als ongrijpbaar is?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Stella. Zij heeft toen haar moeder stierf de praktijk en het huis van haar moeder gekregen. Door haar vriendin Pleun krijgt ze een aanbod om voor een korte periode mensen te gaan coachen in Amsterdam. Stella is dan de ene helft van de week in Friesland en de andere helft in Amsterdam. Ze merkt dat ze dit laatste wel heel fijn vind. Weer lekker onder de mensen zijn in de bruisende stad.

Echter laat ze in Friesland haar jeugdliefde Hidde achter. Stella zit een hele tijd in tweestrijd want ze wil Friesland niet verlaten vanwege de herinneringen die ze heeft aan het huis en de praktijk van haar moeder. En dan komt daar ook nog Thijs om de hoek kijken. Een van de personen die Stella moet coachen tijdens haar verblijf in Amsterdam.

Stella moet een groep mensen coachen die nauw met elkaar samenwerken. Deze groep bestaat uit verschillende uiteenlopende karakters en dat maakt de coach sessies voor ons als lezer wel heel leuk. Want iedereen redeneert anders. Thuyns weet ieder personage sterk neer te zetten en met een nodige dosis humor raas je lekker door het verhaal heen.

Stella leert in dit verhaal zichzelf kennen, zich verder te ontwikkelen en ze wordt met haar neus op bepaalde zaken gedrukt. Dit maakt dat zij een enorme groei doormaakt. Als lezer is dit dan ook leuk om mee te maken.

Een verhaal vol met humor, vriendschap en daar bovenop natuurlijk liefde. Levenslessen omwikkelt in een sausje waardoor je tot je neemt als zoete koeken. Een verhaal dat zich makkelijk laat lezen en je zo mee neemt naar Friesland en Amsterdam.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *