HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Dochters van de Dordogne – Jinah Jefferies

Ik mocht voor Uitgeverij Harper Collins dit eerste deel in een nieuwe reeks lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dochters van de Dordogne
Auteur: Dinah Jefferies
Uitgever: Harper Collins
Epub
ISBN: 9789402762938

Korte samenvatting:

Eerste deel in een grandioze nieuwe trilogie van bestsellerauteur Dinah Jefferies.
Frankrijk, 1944. In het dal van de Dordogne, in een oud stenen huisje aan de rand van een lieflijk dorpje, hopen drie zussen op een spoedig einde van de oorlog. Hélène, de oudste, probeert de familie bijeen te houden, zelfs als de nazi’s dichter- en dichterbij komen. Elise, de rebel, is vastberaden: zij gaat bij het verzet, koste wat kost. Florence, de dromer, fantaseert over een tijd waarin ze weer vrij kunnen zijn. Maar dan gaat alles mis. Ongewild komen de zussen tussen twee vuren te staan. En dan komt ook een lang bewaard familiegeheim aan het licht…

Wat vond ik ervan?:

Dochters van de Dordogne, toen ik de cover zag was ik al meteen verkocht. Na het lezen van de flaptekst werd ik nog nieuwsgieriger. Het verhaal speelt zich namelijk af in een tijd waarin ik graag lees.

We lezen het verhaal vanuit drie zussen, Hélene, Elise en Florence. Alledrie totaal verschillende meiden die het met elkaar moeten rooien in deze roerige tijden. Ze beschermen elkaar maar zijn ook zeker daar voor de mensen om hun heen. Zoals we gewend zijn van deze tijden gaat er van alles mis en ook de zussen krijgen het nodige voor hun kiezen. Echter komen ze achter een familie geheim … en dat zorgt voor nog meer dramatiek in dit verhaal.

De zussen worden alle drie individueel goed uitgewerkt door de schrijfster. We krijgen een goed beeld van de meiden, die allemaal vanuit hun eigen perspectief ons meenemen in het verhaal. Er komen aardig wat andere personages aan bod, maar ook bij deze heb ik het gevoel dat ze voldoende uitgewerkt worden. Ook de omgeving waarin de personen wonen wordt beschreven, ik moet toegeven dat dit wel een verrijking is voor het verhaal. Soms voelde ik me een met zowel het personage als de omgeving waarin ik op dat moment zet in het verhaal.

Er gebeuren zoveel dingen in het verhaal dat ik soms wel de weg een beetje kwijt raakte. Een echte rode draad mis ik er dan ook wel in. Gelukkig mocht dat de pret niet drukken. Want doordat er zoveel gebeurd had ik wel het gevoel dat ik door het verhaal heen getrokken werd, het leest dan ook vlot weg. En dat ervaar ik als extra fijn vooral voor een eerste deel dat toch wel zo aantrekkelijk moet zijn voor de lezer dat ze de volgende delen ook gaan lezen. Ondanks dat ik de rode draad miste ben ik wel enorm nieuwsgierig geworden naar de volgende delen en dit heeft vooral te maken met de uitwerking van de personages. Ik heb de zussen, ieder apart van karakter, maar fijne vrouwen in mijn hart gesloten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *