HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Dodelijke afloop – Stig Abell

Na het lezen van het persbericht van deze Scandinavische thriller was ik nieuwsgierig. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Dodelijke afloop
Auteur: Stig Abell
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina´s: 318
ISBN: 9789402713596

Korte samenvatting:

Jake Jackson staat bekend als een van de meest ambitieuze rechercheurs in Londen. Als hij op een dag een brief ontvangt waaruit blijkt dat zijn oom hem al zijn eigendommen heeft nagelaten, waaronder een woonboerderij op het platteland inclusief bibliotheek met eerste drukken van populaire thrillers, is zijn keuze snel gemaakt: hij vertrekt naar Little Sky.
Zijn nieuwe leven biedt Jake alles wat hij wenst, tot tijdens de jaarlijkse speurtocht in het dorp de botten van een jonge vrouw worden ontdekt en hij opnieuw in de rol van rechercheur wordt geduwd. In eerste instantie tast hij volledig in het duister, dus hij zal het over een andere boeg moeten gooien. Staan de antwoorden misschien in ’s werelds bekendste thrillers?

Wat vond ik ervan?:

Jake erft van zijn oom Arthur een woonboerderij op het platteland. Oom Arthur heeft alles zo vast gelegd dat Jake er goed kan blijven vertoeven voor de rest van zijn leven. Jake laat een verbroken relatie en zijn baan als rechercheur achter en pakt dit unieke avontuur aan.

De woonboerderij is voorzien van een mooie bibliotheek. Jake wist nog van vroeger dat Arthur graag met zijn neus in boeken zat, dit is dan ook iets wat voor Jake van toepassing is. Jake geniet van dit summiere leven en komt als het ware tot rust. Hij geniet van het buiten zijn en bezig zijn op zijn stuk grond. En op zijn tijd zit hij binnen en leest hij een van de vele thrillers waarmee zijn oom de bibliotheek gevuld heeft.

Als er tijdens een jaarlijks evenement een zak met botten wordt gevonden, wordt zijn speurneus-gen actief. Zijn dit menselijke botten?
Samen met zijn buurvrouw Livia gaat hij op onderzoek uit als blijkt dat dit inderdaad menselijke botten zijn. Maar tijdens hun speurtocht stuitten ze op veel weerstand. Want er zijn mensen die het verleden zo wil laten en er geen nieuwe aandacht aan willen geven. Iets zegt Jake dat er dingen niet kloppen en dus blijft hij doorzoeken. Hij krijgt veel waarschuwingen, maar blijft niet op afstand. Hij is erop gebrand de waarheid boven water te halen.

De schrijfstijl is prettig en de hoofdstukken hebben een fijn formaat. Er komen ook niet al te veel personages aan bod. Het is maar een klein dorp en iedereen kent iedereen en dat is ook zeker voor ons als lezer het geval wanneer je in dit boek bezig bent. Echter had ik me enorm verheugd op een thriller en dat was dit boek voor mij niet. Een spannende roman, dat zeker. Maar het thriller sausje, dat heb ik echt gemist.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *