HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

My own worst enemy – Lily Lindon

Toen ik het persbericht van dit boek in mijn mailbox kreeg was ik direct geïnteresseerd. Ik wil Uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: My own worst enemy
Auteur: Lily Lindon
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 300
ISBN: 9789402713770

Korte samenvatting:

Emmy Clooney (geen familie van) is net afgestudeerd aan de toneelschool en werkt hard aan haar carrière, ook al wordt ze vooral gecast voor kleine rollen als ‘kortharige lesbienne van midden twintig’. Nog voor haar doorbraak, die ongetwijfeld binnenkort gaat komen, ontmoet ze een andere rijzende ster: Mae Smith-Jones. Zij is ook een kortharige lesbienne van midden twintig, en dus Emmy’s grootste concurrent. Maar ze is ook charismatisch, getalenteerd en waanzinnig knap. En eigenlijk precies Emmy’s type…
Emmy en Mae beginnen een felle strijd om de beste rollen, maar als ze in hetzelfde toneelstuk worden gecast, moeten ze toch gaan samenwerken. Zijn ze de ultieme rivalen? Of de ultieme match?

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze roman vanuit Emmeline Clooney. Bij iedere kennismaking laat ze direct weten dat ze geen familie van is. Emmy is afgestuurd aan de toneelschool en doet hard haar best om in de spotlight te komen. Ze wordt vooral gecast voor kleine rollen, maar dat mag de pret niet drukken.
Tijdens een van de vele auditie komt ze Mae tegen. Zij is Emmy´s grootste concurrent. Ze hebben hetzelfde uiterlijk en komen elkaar voornamelijk tegen bij audities voor de lesbienne met kort haar. Alleen is Mae ook nog eens heel leuk, charismatisch en getalenteerd. Emmy gaat haar zien als haar grootste concurrent en ze gaat dan ook de strijd met Mae aan. Wanneer ze dan gecast worden voor hetzelfde toneelstuk moeten ze gaan samenwerken. Hoe dit gaat aflopen? Daarvoor moet je toch echt dit boek lezen.

Deze roman laat zich vanaf de eerste bladzijde makkelijk lezen. Lindon weet me direct het verhaal in te trekken. Emmeline komt sterk over, maar diep van binnen is ze onzeker. En om deze onzekerheid te verbloemen doet ze nog harder haar best om gezien te worden. Dit zorgt alleen niet altijd voor het gewenste effect. Het is mooi om te lezen hoe Lindon de strijd die Emmy voert zo weet te verwoorden.

De beste vrienden van Emmy Ruth en Raphy spelen ook een prominente rol in dit verhaal. Zij wonen met
z´n drieën samen en kennen elkaar al heel lang. Het samen chillen om te relativeren is dan ook zeker geregeld een stuk dat we krijgen te lezen.
Emmy is een kind van gescheiden ouders. Hierin heeft ze een klap opgelopen en gaandeweg het verhaal weet de auteur hierin ook een deur open te zetten en de pleister keihard eraf te trekken.
Mae lijkt heel veel op Emmy, maar qua karakter is het een heel ander persoontje. En dat maakt de passages van deze personages altijd anders. Soms ook wel wat onvoorspelbaar, maar dat maakt het voor mij net leuker om verder te lezen om te zien wat de kern nu precies is.

Een verhaal met heel veel situaties waarin menigeen zich kan vinden. Een stuk dat ook zeker binnenkomt door de onderliggende lagen die vorm geven aan het geheel. Ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik enorm genoten heb van dit verhaal!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *