Karakter Uitgevers

De make-over – Tessa Bailey

Ik mocht voor Karakter Uitgevers en de Perfecte Buren deze roman lezen. Ik wil ze beide bedanken.

Gegevens van dit boek:

Titel: De make over
Auteur: Tessa Bailey
Uitgever: Karakter
Aantal pagina’s paperback: 328
ISBN: 9789045216201 

Auteur:

Tessa Bialey is New York Times bestellerauteur en heeft al twintig succesvolle boeken geschreven. De make-over is haar eerste boek dat in het Nederlands is vertaald.

Korte samenvatting:

Georgies familie heeft een goedlopend renovatiebedrijf, maar tot verdriet van haar ouders heeft zij besloten een ander pad te kiezen. Zij organiseert kinderpartijtjes en verjaardagsfeestjes en maakt anderen graag aan het lachen. En… ze is vastbesloten om een vrouw van de wereld te worden! Stap 1: een nieuwe opzet voor het bedrijf (een website die iets minder oubollig is, misschien?) Stap 2: een heel nieuwe garderobe (en leggings zijn ook gewoon broeken) Stap 3: snel de ‘looks’ aanpakken (doen mensen nog aan ontharen?) Stap 4: de markt op! (en stop met die verliefdheid op Travis Ford!) Je leven opnieuw inrichten betekent ook de waarheid onder ogen zien: Georgie heeft al in eeuwen geen date meer gehad. En wie is er nu beter geschikt om haar imago op te vijzelen dan de plaatselijke sportheld en favoriet van de roddelbladen? Tijd voor actie!

Wat vond ik ervan?:

Georgette “Georgie” Castle komt uit een hecht gezin. Zij heeft nog een oudere zus Bethany en een oudere broer Stephen. Stephen en Bethany werken in het goedlopende renovatiebedrijf dat ooit van hun vader is geweest. Georgie werkt daar niet, zij geeft de voorkeur aan kinderfeestjes organiseren en iedereen aan het lachen te maken als clown.

Georgie heeft wel het gevoel dat ze een eenling is in deze familie. Er wordt haar nooit om een mening gevraagd en als ze die al geeft wordt ze onderbroken zodat ‘de volwassenen kunnen praten’.

Travis Ford is een vriend van Stephen. Travis heeft niet zo’n jeugd gehad als de kinderen Castle. Hij is wel altijd betrokken geworden in dit gezin. Hij was is een van hen. Hij ziet Georgie dan ook als zijn jongere zusje.

Georgie heeft er genoeg van dat Travis na zijn blessure al een maand binnen hangt. Ze gaat naar hem toe en spreekt hem erop aan. Dit is niet de Georgie die hij zich herinnert. En waarom blijven haar woorden toch door zijn hoofd malen?

Travis is niet diegene die ze vanuit de tabloids kennen. Nu hij terug is in zijn geboortestad  wil hij zich rustig houden en niet meer voor opheffing zorgen.
Wanneer hij benadert wordt voor een spetterende deal gaat hij samen met Georgie een pact aan. Ze maken duidelijke afspraken zodat ze beide weten waar ze aan toe zijn.

Gaandeweg het verhaal merkt Georgie dat ze niet de grijze muis wilt zijn die ze altijd al is geweest. Ze ondergaat een make-over. Ze wil laten zien wie ze is.

Er zijn in dit verhaal wel meerdere vrouwen die niet helemaal happy zijn met wat er momenteel in hun leven speelt. Wanneer ze dit tegenover elkaar uitspreken ontstaat er een bond. Ze luchten hun hart bij elkaar en proberen de problemen op te lossen die zich voordoen.

De vrouwen die in dit bond zitten, Rosie en Bethany worden voor mijn gevoel niet zo goed uitgewerkt. Terwijl ze in dit bond wel duidelijk naar voren laten komen wat er aan scheelt. Naar mijn mening heb je dan toch wel iets meer informatie nodig over het leven van deze persoon om dan ook het probleem noodzakelijk te maken om op te lossen.

Travis en Georgie worden het beste uitgewerkt. Zij zijn in mijn ogen toch wel de hoofdpersonen van dit verhaal. Ze vullen elkaar aan op een onverwachte manier, iets wat ze nog nooit ervaren hebben in het verleden.
De aantrekkingskracht die ik vanuit beide personages voel zorgt voor hilarische momenten die ik met een glimlach rond mijn mond heb gelezen.

Gaandeweg het verhaal heb ik me gestoord aan de seksscènes die beschreven worden. Ik had op een gegeven moment het gevoel dat ik een bouquet reeks boekje aan het lezen was. De verhaallijn die ik voorafgaand gelezen heb kon me meer bekoren. Gelukkig kwam dit tegen het einde weer terug.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *