Karakter Uitgevers

Blond op Bonaire – Ellen de Vriend

Ik zag dat er bij Karakter uitgevers een nieuwe thriller van de hand van Ellen de Vriend uit kwam. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Blond op Bonaire
Auteur: Ellen de Vriend
Uitgever: Karakter
Aantal pagina’s paperback: 271
ISBN: 9789045219387

Auteur:

Ellen de Vriend is journalist voor verschillende kranten en magazines. Daarbij schrijft ze al twintig jaar boeken voor zowel volwassenen als jongvolwassenen (young adult). ‘Blond op Bonaire’ is De Vriends zesde boek dat bij Karakter Uitgevers verschijnt.

Korte Samenvatting:

Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun vertrek verdwijnen twee jonge, blonde vrouwen spoorloos. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de ander worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord, verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland. De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen?

Wat vond ik ervan?:

Het boek begint met een eerbetoon aan vrouwen en meisjes die worden verkracht, mishandeld en vermoord omdat ze ‘op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats’ waren. Er volgt een opsomming van vrouwen die niet meer onder ons zijn. Ik vond dit wel meteen een statement, het kwam goed binnen.

Linda gaat samen met haar man Lex en hun dochter Luna op vakantie. Luna mag haar vriendin Guusje meenemen naar het tropische Bonaire. Kort voordat ze op vakantie gaan verdwijnen er twee jonge vrouwen, blond en blank. Linda heeft zo haar twijfels om wel op vakantie te gaan. Maar uiteindelijk vertrekken de vier toch naar de zon.

Je leest vanuit verschillende perspectieven. Namelijk de familie van Linda maar ook van Reggie, een jongeman die in Bonaire woont. Doordat je vanuit beide leest worden het een volwaardig verhaal. De verhaallijn van de familie leest lekker vlot en daar is de spanning goed in te voelen. De verhaallijn van Reggie kabbelt wat voort en zorgt er voor mij voor dat de spanning weg valt, ik vind deze iets te voorspelbaar.

De Vriend heeft in dit verhaal het gevoel goed kunnen weerleggen, voorin kun je dan ook terug lezen dat het boek waargebeurde feiten bevat.

Deze schrijfster past wat mij betreft prima tussen de reeks thriller schrijvers als Linda van Rijn en Suzanne Vermeer.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *