Kobo Original,  Kobo-Original

Kerstgeluk – Saskia M.N. Oudshoorn

Ik mocht voor Kobo een drietal kerstverhalen lezen. Dit is een van deze. Ik wil de uitgever bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Kerstgeluk
Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn
Uitgever: Kobo
ISBN: 9781774538555

Korte samenvatting:

De laatste drukke maanden van het jaar zijn aangebroken in Merwedam. Het restaurant van Laurens en Sjoerd loopt prima en alles wordt in gereedheid gebracht om het jaar af te sluiten met een aantal kerstdiners. Dan komt Jacob Nienhuis met een idee: waarom organiseren ze geen kerstmarkt in de straat, net als vroeger? De vrienden gaan enthousiast aan de slag en regelen ook nog ‘even’ een diner voor iedereen erbij. Als klap op de vuurpijl komt François, de vriend van Kate’s zus, met zijn plan: hij wil Chloe tijdens die kerstmarkt met een groots gebaar ten huwelijk vragen. Wanneer hij de kostbare verlovingsring, een familie-erfstuk, komt laten zien terwijl er in de keuken hard gewerkt wordt, dreigt het allemaal in de soep te lopen. De ring raakt kwijt, er zijn twijfels of Chloe zijn aanzoek wel zal accepteren én dan zit er binnen ook nog een bekende restaurantcriticus op zijn eten te wachten…

Wat vond ik ervan?:

De eerste paar hoofdstukken in Kerstgeluk nemen me mee terug naar de voorgaande delen die Oudshoorn geschreven heeft in deze serie. Voor mij als lezer die die voorgaande niet gelezen heeft wel erg fijn. Want zo krijg ik toch een kijkje in het geheel en weet ik hoe de samenstellingen zijn.

In Kerstgeluk leven we naar de kerst toe vanuit het oogpunt van Liv, Chloe en Kate. Elk hoofdstuk is duidelijk aangegeven daardoor weet je als lezer door welke ogen je nu heen kijkt en kun je je helemaal inleven het verhaal.

Het loopt tegen de kerstdagen aan en de vriendengroep besluit om een kerstmarkt te houden in hun winkelstraat. Hier komt het een en ander bij kijken waar niet iedereen rekening mee heeft gehouden. Daarbij hebben de dames alle drie ook hun eigen mijmeringen en maakt dat het allemaal nog spannender. Stukje voor stukje gaan we richting de kerstmarkt. Francois heeft voor deze avond gepland dat hij zijn Chloe als vrouw gaat vragen. Er zijn twijfels aan de kant van Chloe waardoor je als lezer ook op het puntje van je stoel zit om te weten of ze ja tegen hem zegt.

Ieder stel maakt wel iets mee in deze korte novelle, maar daar ga ik niet teveel over spoileren. Ik heb hierboven alleen gedeeld wat er ook als flaptekst wordt getoond.
Ik was al eerder bekend met de schrijfstijl van Oudshoorn en ook in dit verhaal weet ze me weer mee te nemen in haar luchtige schrijven. Ze weet me in te pakken met haar personages en mee te nemen naar de kerstmarkt. Een boek dat lekker aftelt tot aan de feestdagen met een goede dosis vriendschap en lekker veel romantiek. Zeker voor deze tijd van het jaar een schot in de roos.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *