Loft Books

Incendium 1 – Stil Schot – Ayseline McGrath

Ik werd door Loftbooks aangeschreven of ik dit eerste deel in een spannende serie wilde lezen. Na het lezen van de flaptekst was ik nieuwsgierig genoeg. Ik wil de uitgever bedanken voor het digitaal recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Stil schot
Auteur: Aysline McGrath
Uitgever: LoftBooks
ISBN: 9789047207832

Korte samenvatting:

Stil schot is de spannende nieuwe thriller van Aysline McGrath. Voor de fans van Charles den Tex, Tomas Ross en Daniel Silva!
Als er een aanslag wordt gepleegd tijdens de Europese top, weet Cedric direct dat hij en zijn collega’s van de antiterreurbrigade in actie moeten komen. Dan komt echter het nieuws naar buiten dat Anna, zijn ex en oud-collega, is opgepakt als verdachte…
Bij thuiskomst vindt Cedric Anna in zijn huis, op de vlucht voor iedereen en met een schotwond in haar schouder. Cedric besluit haar te helpen. Maar wanneer er militairen verschijnen bij hun schuilplaatsen en mensen blijven volhouden dat Anna schuldig is, slaat de twijfel toe. Kan Cedric Anna wel vertrouwen? Is er meer aan de hand?

Wat vond ik ervan?

Dit verhaal wordt ons door middel van twee perspectieven verteld. We krijgen het verhaal vanuit Cedric gebracht maar ook vanuit Anna. Zij gaan lang terug in een tijd waar ze samen uitgezonden werden op missie. Daar waren ze niet alleen bevriend en zaten in elkaar team, zij werden ook geliefde. Echter de nasleep van missies zorgden ervoor dat beide andere gedachten kregen en zij gingen uit elkaar. Nu jaren later komen ze elkaar weer tegen.

Er zitten mensen achter Anna aan. De enige veilige plek die zij kent is die van Cedric en daar eindigt ze dan ook. Dit zorgt voor veel emoties. Wat mij sowieso in dit verhaal opvalt is dat het heel beeldend is geschreven, maar ook met emoties. Dat zorgt ervoor dat de personages echt worden. Ik vind dat altijd wel fijn in een verhaal. Doordat het stuk je door twee kanten worden gegeven krijg je een totaal beeld en dit zorgt er zeker voor dat de spanning blijft.

Tegen het einde aan gebeuren er dingen die ik niet verwacht had. Door dit verrassingseffect ben ik enorm nieuwsgierig geworden naar de volgende delen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *