Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Business or pleasure – Rachel Lynn Solomon

Na het lezen van de feelgood ‘De Ex-talk’ van deze auteur was ik benieuwd naar haar nieuwe werk. Ik wil uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Business or pleasure
Auteur: Rachel Lynn Solomon
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789021042244 

Korte samenvatting:

Als Chandler haar volgende ghostwritingproject accepteert – het schrijven van de memoires van cultacteur Finnegan Walsh – zou dat een droom moeten zijn. Voor Chandler is dit echter iets anders, namelijk haar grootste nachtmerrie. Zij kent Finn namelijk van haar slechtste onenightstand ooit.

Toch neemt ze het project aan, vastbesloten om het professioneel aan te pakken. Maar als ze eindelijk aan Finn toegeeft dat hun nacht samen niet zo geweldig was als hij dacht, schaamt hij zich dood en is hij erop gebrand om het goed te maken.

Dus sluiten ze een deal: overdag werken ze aan het boek en ’s avonds, als ze alleen in de slaapkamer zijn, leert ze hem – stap voor stap – de kneepjes van het vak. Naarmate ze meer naar elkaar toe groeien, begint de grens tussen werk en privé te vervagen. Maar is dat wel een goed idee, of zullen ze uiteindelijk moeten kiezen?

Wat vond ik ervan?:

Chandler is een ghostwriter. In naam van een ander schrijft zij boeken. Echter is haar grootste wens ooit zelf een boek uit te brengen waar haar naam op de cover staat.

Nu wordt ze gevraagd om een autobiografie te schrijver over Finnigan Walsh. Hij was jaren geleden een hit in een serie en omdat er nu een reünie plaats vind is het boek een feit.
Als ze aan tafel zit met Finnigan en diens agent komen ze erachter dat ze elkaar al kennen. De ongemakkelijkheid van hun one-night stand spat van de pagina´s af. Voor ons als lezer des te leuker.
Wanneer Chandler dan heel open een eerlijk is tegen Finn begint het verhaal op stoom te raken.
Chandler gaat niet alleen het boek over hem schrijven. Ze gaat hem privé ook lesjes tussen de lakens geven.

Een boek met veel humor. En dat vond ik wel heel prettig tussen alle seksscènes door. Beide personages maken een groei door in het verhaal. Dat vind ik altijd wel mooi om te lezen. Want ergens zit er iets waardoor de een zich wat afzijdig houdt en tijdens het verhaal wordt hier dan dieper op in gegaan en wordt er zelfs aan gewerkt waardoor het personage een mooie groei laat zien. De auteur schroomt zich niet om stoornissen en sexy thema´s te beschrijven. Met woorden vol respect weet ze dit te brengen, waardoor vooral het laatste voor mij niet ordinair overkomt.

De schrijfstijl van Solomon is in dit verhaal net zo vermakelijk als haar voorgaande boek en ik kijk dan als fan ook uit naar het volgende.

Ook de relatie van twee komt door een angst van Chandler onder druk te staan

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *