Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De kostschool aan zee – Tussen de regels – Jenny Colgan

Na het lezen van het eerste deel in deze serie mocht ik voor uitgeverij Luitingh-Sijthoff ook deel twee lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tussen de regels
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021042152

Korte samenvatting:

Tussen de regels is het tweede deel van een driedelige serie van Jenny Colgan, over een Engelse kostschool aan zee.
Maggie’s eerste jaar als lerares bij Downey House was een verrassend succes. Nadat ze de overstap maakte van een school in de binnenstad van Glasgow, heeft ze het rustigere tempo van het meisjesinternaat aan zee leren waarderen. Nu ze ook verloofd is met haar oude vriend, de lieve en vaste Stan, moet Maggie gewoon ophouden met aan David McDonald te denken, haar collega op de jongensschool verderop. Zal dat haar lukken?
Zelfs als Maggie binnen de lijntjes probeert te blijven, worden overal om haar heen regels overtreden. Maggie’s baas, directrice Veronica Deveral, heeft meer te verliezen dan wie dan ook. Wanneer Daniel Stapleton bij de faculteit komt, wordt Veronica gedwongen een schandalig geheim onder ogen te zien waarvan ze dacht dat ze het voor altijd had begraven. Hoelang zal ze haar verleden geheim kunnen houden?
Na een zomervakantie samen in Spanje zijn Fliss en Alice dikke vrienden. Maar het nieuws dat Will, de geheime crush van Fliss, nu naar de jongensschool gaat, veroorzaakt wrijving wanneer Will meer geïnteresseerd lijkt in Alice dan in Fliss…

Wat vond ik ervan?:

We gaan mee met Alice, Fliss en Simone in hun tweede jaar op de kostschool aan zee. Dit jaar krijgen ze een nieuw kamergenoootje, Zelda is een Amerikaanse dame met veel pit die de regels graag aan haar laars lapt.

Maggie geeft ook dit jaar weer les op de school. Haar klas van vorig jaar vertegenwoordigd ze dit jaar weer. Ze houdt Simone wat in de gaten, want daar is ze vorig jaar niet helemaal in geslaagd. Zelda lijkt veel invloed te hebben op de meiden van haar kamer. En Maggie heeft ogen en oren te kort.

Maggie is samen met Stan die haar vorig jaar ten huwelijk heeft gevraagd. Samen gaan ze nu de voorbereidingen ervoor treffen. David is weer terug bij Miranda maar zij doen het rustig aan. De chemie tussen Maggie en David is er nog steeds. Echter probeert zij haar afstand te bewaren, maar dit lukt niet altijd.

Dit tweede jaar doet niet onder voor het eerste jaar. Maggie doet haar best de meiden in toom te houden en gebruikt hier toepasselijke gedichten bij. Een heerlijk deel in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *