Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De gouden lepel – Jessa Maxwell

Van uitgever Luitingh-Sijthoff kreeg ik een exemplaar toegestuurd van De Gouden Lepel. Ik wil de uitgeverij bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: De gouden lepel
Auteur: Jessa Maxwell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s: 283
ISBN: 9789021035956

Korte samenvatting:

Alles lijkt normaal wanneer de productie van het tiende seizoen van de populaire bakwedstrijd Bake Week begint op het gotische landgoed van de presentator en oprichter van de show, de beroemde chef-kok Betsy Martin. De zes deelnemers staan te popelen om hun culinaire talenten in de loop van vijf dagen te bewijzen, terwijl Betsy vecht om controle over de show met haar nieuwe co-presentator, de onbezonnen en onvoorspelbare Archie Morris. Maar als de wedstrijd van start gaat, gaat het mis. Eerst is het slechts sabotage – suiker vervangen door zout, een brander op de hoogste stand – maar dan is er iemand dood en is plotseling iedereen een verdachte…

Wat vond ik ervan?:

We dompelen ons in dit verhaal onder in de zoetigheden van het bakken. We maken kennis met de deelnemers die dit jaar mee mogen dingen naar de befaamde Gouden Lepel. Deze kun je winnen door Bake week te winnen in het landgoed van Betsy Martin. Betsy stelt haar huis open voor de zes deelnemers die hiervoor meedingen. De zes deelnemers zijn fanatiek en hebben er zin om onder het toeziend oog van Betsy en haar medepresentator Archie de mooiste en lekkerste baksels neer te zetten. Een voor een vallen de deelnemers af, maar hier zit een luchtje aan. Als eerste worden bij een deelnemer het zout en de suiker omgewisseld, dan krijgen we nog te maken met een brander die op de hoogste stand staat en een deelnemer die het even allemaal niet meer ziet..

De spanning in dit boek is voor in de eerste 200 pagina’s niet te vinden. Het neemt niet weg dat het verhaal zich makkelijk laat lezen. Ik ben geïnteresseerd in de deelnemers maar ook in Betsy. En vanuit ieder perspectief kijk ik mee op deze onvergetelijk week. Wanneer ze dan een lijk vinden merk ik dat de spanning er direct is. De personages reageren hier allemaal op hun eigen manier op. Ik heb al eens boeken van Nan Adams gelezen en ik vind dit boek een beetje daarnaar aarden zeg maar, het is voor mijn gevoel meer een cosy crime. Begrijp me niet verkeerd, het doet geen afbreuk aan het verhaal.

De competitie met elkaar en de achtergronden van iedere deelnemer maken dat je een goed verhaal hebt. Een verhaal met inhoud, ieder heeft zijn eigen reden om mee te doen. Er is een kandidaat die ik wel heel fascinerend vond, en ook haar beweegredenen om mee te doen. Wat ik fijn vind is dat haar rol geheel afgerond is waardoor het ook af voelt.

Als je zin hebt om heerlijk onderuit te hangen en een beetje competitie te voelen maar vooral geïnteresseerd ben in de deelnemers van deze thriller dan raad ik je dit boek aan. Zoek je nu enorme spanning dan zou ik hem overslaan.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *