Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Onder moeders vleugels – Anna Thomas

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff deze feelgood roman lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onder moeders vleugels
Auteur: Anna Thomas
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 256
ISBN: 9789024598342

Korte samenvatting:

In Onder moeders vleugels van Anna Thomas hebben relatieperikelen de drie zussen terug naar het ouderlijk nest gejaagd. Al snel ontdekken ze dat de Bloemendaalse villa meer achterstallig onderhoud heeft dan menig huis in Help, mijn man is klusser. Als dan ook nog eens blijkt dat de spaarrekening leeg is in plaats van vol en de thuishulp van moeder meedeelt in de erfenis, kunnen ze niet anders dan ingrijpen. De vraag is alleen: hoe komen ze aan het benodigde geld?

Wat vond ik ervan?:

Dit boek start waar het voorgaande deel ‘Van je familie moet je het hebben´ stopt. We duiken weer in het leven van de zussen Constance, Eloïse en Florentine. Zij wonen bij hun moeder in, nu hun eigen leven niet over rozen gaat. Echter heeft de grote villa van hun moeder last van achterstallig onderhoud. Hier moet wat aan gedaan worden! Alleen blijkt de spaarrekening van pa en ma leeg te zijn..

De meiden zitten allemaal verwikkelt in problemen op liefdesgebied. Alle drie moeten ze uiteindelijk voor zichzelf opkomen en keuzes maken. We kijken met alle drie de zussen afzonderlijk mee. Maar ook momenten samen worden mooi neergezet door de auteur. Er gebeurd genoeg gaandeweg het verhaal en dat maakt dat ik door het verhaal heen race en ik het jammer vond dat ik zo snel bij het einde aankwam.
De auteur schroomt zich niet om heftige gebeurtenissen te beschrijven, dit wordt met veel respect gedaan en dat maakt mede door een humoristische laag dat het verhaal zich zo fijn laat lezen.

Een heerlijke humoristische roman die zich makkelijk laat lezen. De auteur weet door woordgrapjes de luchtigheid goed in stand te houden. Voor mijn gevoel zijn niet alle drie de verhaallijnen afgerond, daarom heb ik nog kleine hoop dat de schrijver een vervolg gaan schrijven over deze drie zussen. Als je van humoristische roman houdt met inhoud dan is dit zeker een goede aanrader.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *