Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De nomade – Anya Niewierra

Toen ik zag dat er een nieuw boek van Niewierra kwam, was ik direct enthousiast. Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De nomade
Auteur: Anya Niewierra
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 382
ISBN: 9789021032559

Korte samenvatting:

De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Wat vond ik ervan?:

Met onderstaande woorden weet Niewierra me direct mee te nemen in het leven van Olga Liebke. Ze weet met woorden een diepere laag te brengen in het verhaal en het triggert me zo dat ik direct meegenomen word in de zoektocht van Olga.

Ik hef mijn hoofd en luister naar de vreemde woorden. Er gebeurt iets met me. De tonen en timbres resoneren als een schot in mijn winters woud en ze raken een ader in mijn geheugen.

Olga heeft een goede band met haar vader. Echter nu dementie hem beetje bij beetje bij haar wegneemt begint hij verhalen te vertellen die voor Olga niet rijmen. Maar ergens geloofd ze deze verhalen wel en doordat ze haar vader geloofd gaat ze op onderzoek uit naar haar verleden. Ze duidt op veel onduidelijkheden en weerstand. Ze weet niet goed wie wel en wie niet te vertrouwen. En doordat er een soort van mysterie gemixt met onrust rond het personage hangt blijft het spannend tot op de laatste bladzijde.

Tussendoor lezen we ook vanuit het perspectief van twee onbekende mannen, die op zoek zijn naar Olga, want zij blijkt belangrijke informatie te bezitten.
En dan lezen we ook nog vanuit de Grensman, hij beantwoord vragen middels een interview dat ook aan ons getoond wordt.
Door deze drie invalshoeken krijg je een zoals gewend, mooi onderbouwde thriller van Niewierra voorgeschoteld. Wat ik zo knap vind is dat deze thriller een bepaalde spanning gedurende het verhaal blijft houden. De auteur weet dit door middel van haar verhaal aan mij over te brengen. Je merkt dat ze onderzoek heeft gedaan om bepaalde verhaallijnen kloppend te maken. Ik heb genoten van dit verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *