Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Toen ik zag dat er een nieuw boek kwam van Jill Mansell was ik al direct enthousiast. Dit is toch wel een van mijn favoriete auteurs. Van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff kreeg ik een mooie limited edition recensie-exemplaar, waarvoor mijn dank.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een dag om nooit te vergeten
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 347
ISBN: 9789021044125

Korte samenvatting:

Lottie is te gast op dé bruiloft van het jaar, een dag om nooit te vergeten. Daar ziet ze Max voor het eerst in vijftien jaar. Hun laatste kus was de beste uit Lotties leven. Ze stonden aan de vooravond van een prachtig liefdesverhaal. Toen gebeurde er iets schokkends dat hen uit elkaar dreef. Nu is hij hier, natuurlijk knap als altijd, en hij plaagt Lottie weer als vanouds – en die tintelende elektrische aantrekkingskracht is meteen terug. Lottie kan het niet uitstaan. Bovendien is Max buiten bereik.
Ruby’s man Peter zal het huwelijk inzegenen. Zij heeft hem altijd gesteund, maar wanneer ze de waarheid over hem ontdekt is ze zo verontwaardigd en vol ongeloof dat ze een heel impulsieve beslissing neemt, zonder aan de gevolgen te denken. En niets zal ooit nog hetzelfde zijn… Zal dé bruiloft van het jaar nog plaatsvinden?
Als er liefde in de lucht hangt, kan er van alles gebeuren…

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze feelgood vanuit drie perspectieven. Lottie zit in de kerk, zij is een van de genodigden van de bruiloft van Cameron en Freya. Freya is het tweede perspectief, zij is de beste vriendin van Lottie. Het huwelijk wordt voltrokken door dominee Peter. Het derde perspectief waaruit wij lezen is vanuit Ruby, de vrouw van de dominee.

Lottie ziet in de kerk een bekende van vroeger, Max. Ze hebben elkaar op jonge leeftijd altijd gehaat, maar toen ze ouder werden kwamen daar toch wel andere gevoelens bij kijken. Totdat er iets gebeurde waardoor Max met zijn ouders verhuisde naar Ierland. Freya is niet helemaal zeker in haar aanstaande huwelijk met Cameron, ergens gaat ze alleen maar trouwen met hem uit plichtsgevoel.
Ruby komt er op de dag van het huwelijk achter dat haar man een dubbele agenda heeft. Dit heeft niet alleen gevolgen voor hun relatie, maar ook zeker voor Cameron en Freya, want dit huwelijk zal vandaag niet plaatsvinden.

Heerlijk hoe alle personages met elkaar in verbinding staan. Het dorp waar ze wonen is klein, dus een roddel of een nieuwtje is vrij snel door de gemeenschap heen getrokken. Iedereen heeft een mening en dit wordt door Mansell met een heerlijk korreltje zout in verschillende dialogen aan ons gegeven. De drie hoofdpersonages worden het diepst uitgewerkt door de auteur. De andere personages leer je ook kennen, waardoor je je heerlijk kunt laten meeslepen in het verhaal.

Mansell schuwt zich niet voor overspel, onenightstand of een hopeloze verliefdheid. Deze weet zij haarfijn neer te zetten. Tevens de emoties die hierbij naar boven komen weet ze zo te beschrijven dat je ze als lezer ook kunt voelen wanneer je vanuit dat personage leest. Dat maakt dat ik de schrijfstijl van deze vrouw als heel erg prettig ervaar, al vanaf boek een dat ik van haar heb mogen lezen.

Met deze nieuwste feelgood bewijst ze maar weer eens dat ze het nog steeds in haar vingers heeft om de lezer mee te nemen naar een plek en deze te laten onderdompelen in de romantiek.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *