Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De zomer van je leven – Jill Mansell

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de nieuwste feelgood van Jill Mansell lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De zomer van je leven
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s paperback: 368
ISBN: 9789024598540

Korte samenvatting:

Wanneer de tieners Amber en Lachlan terechtkomen in hetzelfde pleeggezin ontstaat er algauw een hechte band. Verhuizen naar het schitterende Cornwall is het beste dat hen ooit is overkomen – en nu, als volwassenen, is hun band sterker dan ooit.

Maar Amber heeft een geheim: ze is verliefd op Lachlan – haar beste vriend! – en weet dat het nóóit kan werken. Lachlan is een echte rokkenjager en absoluut geen relatietype. Bovendien maken ze zich zorgen om hun pleegvader, weduwnaar Teddy. Hij gelooft weer in de liefde, maar is zijn nieuwe, opvallend mooie vriendin Olga wel zo perfect als ze lijkt?

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer een nieuw avontuur van de hand van Mansell te mogen lezen. Dit is toch wel een van mijn favoriete schrijfsters in dit genre.

We lezen in dit boek over verschillende personages die allemaal met elkaar in aanraking komen. Zo lezen we over Amber en Lachlan, zij hebben vroeger in hetzelfde pleeggezin gezeten. Ze hadden toen al een goede band en die lijkt niet onveranderd.
Echter heeft Amber wel een geheim ze is al geruime tijd verliefd op haar beste vriend, Lachlan. Alleen wil zij niet dat iemand hierachter komt en daarbij het zal sowieso niet werken tussen hen.
Beide personages maken zich zorgen om Teddy, hun pleegvader. Teddy is tijdens een cruise verliefd geworden, maar zijn pleegkinderen weten niet of deze prachtige Olga wel dezelfde intenties heeft als Teddy.

In dit verhaal komen weer veel kleurrijke personages voorbij, dit vind ik kenmerkend voor Mansell. Zij weet vele personages bij elkaar te brengen zonder dat het verwarrend wordt voor de lezer.
De drama, romantiek en humor mogen we in dit verhaal ook niet vergeten. Zonder deze ingrediënten heb je geen feelgood. En als er een weet hoe ze een feelgood moet neerzetten dan is het deze schrijfster wel met haar meer dan 30 jaar in het schrijvers vak.

We krijgen een goede kijk in het leven van de personages, met soms sprongetjes terug in het verleden. Deze maken wel dat je de personen kent en weet waarom ze zo in elkaar steken. De verhaallijn van Amber en Lachlan is de hoofdlijn, maar de personages om hun heen hebben ook een kleurrijk leven waardoor je als lezer verrast wordt met alles waar een feelgood voor staat. We worden niet alleen getrakteerd om de liefde maar er komt ook zeker wel wat drama om de hoek.

Dit is weer een echte Mansell, haar schrijfstijl is erg vlot en beeldend waardoor je je al snel thuis voelt in haar verhalen. Dit is zeker een die door feelgood-lezers gelezen moet worden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *