Luitingh-Sijthoff

Het bloemenmeisje – Anya Niewierra

Ik zag dit boek voorbij komen op mijn social media kanalen. Ik was op slag verliefd op de cover. Daarbij zag ik dat in de grotten in Valkenburg de boekpresentatie was van ‘het bloemenmeisje’. Van Luitingh-Sijthoff mocht ik daarheen en heb ik het boek toegezonden gekregen. Mijn dank hiervoor.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het bloemenmeisje
Auteur: Anya Niewierra
Uitgever: Luitingh – Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 400
ISBN: 9789024581689

Auteur:

Anya Niewierra debuteerde in 2013 met de literaire thriller ‘vrij uitzicht’. Deze werd genomineerd voor de Schaduwprijs, de Thriller Award en de Thriller Debuutprijs. Haar tweede thriller ‘het dossier’ verscheen in 2017 en werd door influencers overladen met 5-sterren recensies. Het boek belandde op de shortlist voor de Hebban Thriller Awards en werd naar de derde plaats gestemd. ‘Het dossier’ was zowel in 2018 als in 2019 de hoogst genoteerde thriller van een Nederlandse auteur in de ‘Top 1000 Mooiste boeken allertijden’ van Hebban, de grootste lezerscommunity van Nederland.

Korte Samenvatting:

De 43-jarige Franse kruidenarts Nina Fleurie leidt een teruggetrokken bestaan in de Pyreneeën. Haar afgezonderde leven verandert wanneer zij bezoek krijgt van een Nederlandse vrouw. Deze Théa Wanders blijkt haar tweelingzus, van wie zij als baby werd gescheiden.

Théa had een gelukkige jeugd in Maastricht terwijl Nina tot haar veertiende door haar moeder Mia werd verstopt in de desolate Pyreneeën. Hier schiep de gevoelloze Mia een eigen religie en leerde Nina dat mensen Duivels zijn.

Als haar moeder vervolgens wordt vermoord, wordt de verwilderde Nina gevangen en meegenomen naar de bewoonde wereld, waar ze nooit écht aardt. Pas met de komst van haar tweelingzus voelt Nina zich voor het eerst verbonden met een mens. Maar dan verdwijnt Théa. De wanhopige Nina start een zoektocht die leidt naar het bizarre verleden van haar moeder én haar moeders moordenaar…

Cover:

De cover van dit boek sprak me meteen aan. Het geel met rood had me meteen te pakken. Nadat ik het korte stukje tekst boven in de cover las, wist ik, dit boek wil ik lezen.

Het verhaal:

Nina Fleurie wordt op 14 jarige leeftijd naast het dode lichaam van haar moeder gevonden in een afgelegen mas.
Nu jaren later gaat het goed met Nina, zij heeft haar draai in de wereld gevonden. Samen met haar adoptie moeder heeft ze Fleurie BV opgezet.
Tijdens de opening van een nieuwe winkel van Fleurie BV staat Nina ineens oog in oog met haar tweelingzus. Zij wisten niet van elkaar bestaan. De klik is er meteen. Samen gaan ze op onderzoek uit. De zoektocht naar de moordenaar van hun moeder. Maar ook de zoektocht naar hoe het allemaal zo heeft kunnen lopen de afgelopen jaren. Totdat Thea op een dag vermist word..

Wat vond ik ervan?:

Vanaf de eerste bladzijde zit ik helemaal in dit boek. Het laat zich door de schrijfstijl die Niewierra heeft prettig lezen.

Tijdens het lezen van dit verhaal word ik me bewust van wat ik allemaal ruik. Gaaf dat een boek dit teweeg brengt.

Je merkt in het verhaal dat Niewierra weet waar ze over schrijft. Ze heeft dan ook de nodige mensen om zich heen gehad die haar geholpen hebben met alle informatie kloppend te hebben. Deze worden benoemd in haar dankwoord.

De personages in dit boek hebben allemaal een eigen gezicht. Een karakter. Er komen veel personages in dit boek voor. Iedere keer worden ze met naam en achternaam benoemd waardoor je niet in verwarring wordt gebracht.

Dit is een verhaal met vele thema’s die in elkaar verwikkeld raken naarmate de tijd. Het moederschap, vriendschap, verraad en onkunde van sommige mensen.

Dit was voor mij de eerste kennismaking met Anya Niewierra en ik kan je zeggen dat ik haar na het lezen van dit verhaal blijf volgen want ben benieuwd wat ze in de toekomst nog voor ons in petto heeft.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *