Karakter Uitgevers

Hou me vast – Abbi Glines

Ik zag dit boek voorbij komen bij Karakter Uitgevers. Ik heb al meerdere boeken van Abbi Glines gelezen en was benieuwd naar dit deel. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het versturen van dit recensie exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hou me vast
Auteur: Abbi Glines
Uitgever: Karakter
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN: 9789045216577

Auteur:

Abbi Glines is een Amerikaanse bestsellerauteur. Ze schreef onder meer de bekende reeksen Rosemary Beach, Sea Breeze, The Vincent Boys en Existence. Ze woont met haar familie in Alabama.

Korte samenvatting:

Dewayne Falco is al een bekende vanaf het eerste boek in Sea Breeze. Hij staat bekend om zijn gevatte opmerkingen waarmee hij iedereen aan het lachen maakt. Maar wie is hij nou eigenlijk? Het enige wat we weten is dat hij bevriend is met Marcus, Preston en Rock. Tot nu.

In Hou me vast komt Dewaynes pijn uit het verleden in beeld. Maar hij realiseert zich dat er nog hoop is. Het beeldschone meisje Sienna Roy – vertrokken om het kind van zijn overleden broer Dustin alleen op te voeden – komt terug naar Sea Breeze. Dewayne houdt al zijn hele leven van Sienna. Het pijnlijke verleden maakt plaats voor een sterke band.

Cover:

Deze cover is voor mij echt een Abbi Glines cover. Simpliciteit! Zwart met een rode voorwerp voorop. Dit vind ik een kenmerkende cover voor haar. Ik zou zodoende ook het boek in de boekhandel oppakken.

Het verhaal:

Sienna komt jaren later terug naar haar geboorte stadje. Haar vader is gestorven en haar moeder is verhuisd naar een appartement. Zij heeft het huis van haar ouders gekregen. Ze gaat hier wonen met haar zoontje Micah.

Aan de overkant woont de familie Falco. Sienna was altijd samen met hun zoon Dustin. Zij waren van vrienden naar geliefde gegroeid. Dustin had ook nog een broer Dewayne. Hij heeft altijd een oogje op Sienna gehad. Hoe gaat dit tussen hun verlopen? Want Sienna heeft niemand nodig dan alleen haar zoontje.

Wat vond ik ervan?:

Wat weer een heerlijk verhaal van Abbi Glines. Wederom voel je je thuis komen in Sea Breeze.

Je leest vanuit Sienna en vanuit Dewayne. Soms ook met een terugblik. Hierdoor vallen de puzzelstukjes in elkaar. Je merkt zoals ook bij voorgaande boeken van Glines dat deze twee personen de hoofdpersonen in dit verhaal zijn. De andere personages die in het boek voorkomen worden ook goed uitgewerkt, maar het volledige plaatje krijg je niet te zien.

Grappig om te lezen hoe het karakter van Dewayne verandert in dit boek. Dit is toch wel van het ene uiterste naar het ander.

Er worden mooie thema’s belicht. Vooral de onzekerheid die Sienna ondervind. Dit is voor haar toch wel een hele strijd. En soms komt het door een opmerking dat ze weer helemaal in haar schulp kruipt. Wat ik jammer vind is dat je maar kleine stukjes te lezen krijgt over het verleden van Sienna. Er wordt niet dieper op ingegaan, waardoor je niet het gehele inzicht krijgt. Hierdoor mis ik de diepgang een beetje in het verhaal, wat normaal door Glines wel wordt toegevoegd.

Desalniettemin is het weer een heerlijk boek van Glines haar hand. En ik kijk alweer uit naar het volgende boek wat ik van haar mag gaan lezen.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *