Luitingh-Sijthoff

Zomer in de kleine bakkerij – Jenny Colgan

Ik zag in de brochure van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff een nieuwe Jenny Colgan voorbij komen. Ik heb al eerder boeken van haar gelezen en ik kan er altijd van genieten. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor de epub die ze me gestuurd hebben.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zomer in de kleine bakkerij
Auteur: Jenny Colgan
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Epub
ISBN: 9789024585458

Auteur:

De Engelse bestsellerauteur Jenny Colgan brak door met ‘Café Zon & Zee’. Inmiddels heeft zij met haar geestige feelgoodromans vele lezersharten veroverd.

Korte Samenvatting:

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Wat vond ik ervan?:

Het voelt weer heerlijk als thuiskomen in het havenstadje Mount Polbearne. Wanneer je begint te lezen is het alsof je nooit bent weggeweest. Super!

De cover van dit boek geeft me een heerlijk vakantiegevoel. Zeker een boek dat ik in de boekhandel zou oppakken.

Polly is gelukkig, de bakkerij waar ze werkt loopt goed haar relatie met Huckle verloopt prima. Ze hebben samen een vuurtoren gekocht in het havenstadje om er hun thuis van te maken. Er moet het een en ander aan gebeuren, maar beide zijn ze happy met de situatie.

We leren in dit boek Selina beter kennen, zij is de weduwe van Tarnie. Polly draagt een geheim over Tarnie met zich mee die ze liever niet wil delen.
Er komen veel personages terug in dit deel waar we al eerder kennis mee gemaakt hebben. Zoals eerder aangegeven is het weer thuiskomen.

Polly krijgt in dit verhaal nog meer voor haar kiezen. Ze gaat een echte strijd aan. Dit alles wel met de nodige humor vertelt door Colgan.

Wederom een heerlijke feelgood die zich lekker vlot laat lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *