Marianne Swinkels

Wrede onschuld – Marianne Swinkels

Ik ben op Facebook lid van het Selfpub cafe. Daar heb ik me op de lijst laten zetten om ‘wrede onschuld’ van Marianne Swinkels te lezen. Ik wil het Selfpub cafe dan ook bedanken voor deze kans.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wrede onschuld
Auteur: Marianne Swinkels
Aantal pagina’s paperback: 171
ISBN: 9789463234580

Auteur:

Marianne Swinkels (1976) maakt haar debuut met Wrede onschuld. Sinds 2017 is zij werkzaam als autofotograaf.

Korte Samenvatting:

Kort nadat Marijke al haar moed verzameld heeft om haar kersverse echtgenoot Tim haar geheim te vertellen, worden ze het slachtoffer van een aanslag. Marijke kan zich niet voorstellen wie hen zoiets zou willen aandoen en denkt dat het om een vergissing gaat. Maar wanneer ze een rouwkaart met een dreigende tekst ontvangt en ze haar vriendin zwaargewond in haar huis aantreft, blijkt er van een vergissing geen sprake te zijn.

Wat vond ik ervan?:

Dit is het tweede boek wat ik van Marianne mag lezen. Ik las als eerste haar boek over haar zoon. Dit verhaal is natuurlijk van een heel ander genre. Maar het is na het eerste hoofdstuk al te merken dat ze in beide boeken haar prettige manier van schrijven heeft neergezet. Dit boek laat zich wederom vlot lezen.

De cover van dit boek is voor mij niet heel interessant. Ik ben bang wanneer ik hem in de boekhandel zou zien liggen ik hem niet 1-2-3 zou oppakken.

Dit verhaal is vlot geschreven. De ene gebeurtenis volgt de andere op, maar dat mag de pret niet drukken. Hierdoor blijft de spanningsboog gespannen en wil je doorlezen om te weten te komen wat er allemaal gaande is.

Marijke en Tim zijn gelukkig samen. Maar Marijke zit met een geheim dat ze wil opbiechten aan Tim. Nadat ze de moed verzameld heeft en Tim haar geheim verteld heeft gebeuren er allemaal rare dingen. Marijke denkt dat het allemaal door haar komt.

In dit verhaal heeft het paranormale aspect in het begin een mooie ingang. Ik was benieuwd hoe dit zich verder in het verhaal ging ontwikkelen. Vooral omdat ik dat wel een heel interessant thema vind. Helaas zwakt dit aspect ver af en naarmate het verhaal lees je er niet meer over, wat ik wil jammer vind.

Dit boek had me vanaf de eerste pagina in zijn macht, Marijke wist me te boeien. Maar ook de manier van hoe mensen op haar reageren. Sommige wendingen in het verhaal brachten mij even van mijn stuk. Dan dacht ik echt even dat ik op de juiste weg was. Maar Marianne heeft me goed voor de gek kunnen houden. Het plot zag ik niet aankomen, dit was een verrassing voor mij. Ik heb enorm van dit verhaal genoten.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *