Uitgeverij Kabook

Waterval – Annemarie Snels

Ik werd door Kabook Uitgevers uitgeloot om het ‘Waterval’ van Annemarie Snels te mogen lezen. Ik wil ze bedanken voor dit recensie- exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Waterval
Auteur: Annemarie Snels
Uitgever: Kabook
Aantal pagina’s paperback: 281
ISBN: 9789083042404

Auteur:

Annemarie Snels (1971) werd geboren in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal. Ze studeerde journalistiek. Naast het schrijven van thrillers, werkt ze als tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een adviesbureau. Als ze niet schrijft, leest Annemarie literaire thrillers en waargebeurde verhalen.

Korte Samenvatting:

Het adembenemende thrillerdebuut van Annemarie Snels: een verhaal vol spanning en intriges.
Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, kan haar grote liefde Uwe maar niet vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering.
Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie?

Wat vond ik ervan?:

Wat me het eerste aan het boek opvalt is de mooie blauwkleurige cover. Deze kleur vind ik goed bij de titel passen. Dit is zeker een boek wat ik in de boekhandel opgepakt zou hebben.

Vanaf het eerste woord ben ik geboeid door het verhaal. Ik wil steeds meer weten en dieper gaan om dit allemaal op te lossen. Wat speelt er tussen Uwe en Anouck? Halverwege in het verhaal kom je achter de beweegredenen van Anouck om vanuit Nederland naar Zwitserland te vertrekken. Nadat ze samen bedacht hebben hoe het leven verder moet gaan verlopen, komt Anouck erachter dat Uwe niet de man is die ze denkt dat hij is.

De personages in dit boek komen goed naar voren. Door de omschrijving kun je een goed beeld van ze maken. Tijdens het verhaal bezoeken ze verschillende plekken. Ook deze zijn mooi weergegeven.

Verschillende plotwendingen had ik als buitenstaander niet zien aankomen. Mooi om te zien hoe we door Annemarie in de maling worden genomen wanneer de waarheid naar boven komt.

Het verhaal is met een vlotte pen geschreven. Het leest als een sneltrein. Ik kon het boek niet neerleggen, wilde het in een keer uitlezen. Want ik moest gewoon weten hoe het in elkaar stak. Chapeau voor Snels, want dit smaakt naar meer en ben benieuwd wat ik in de toekomst nog van haar kan verwachten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *