Mosae Libro

Je kleurt je eigen wereld! – Frank Lemmens

Ik kreeg van Frank Lemmens een prive berichtje op mijn Ramonaleest facebook pagina. Of ik interesse had om zijn boek te lezen. Nadat ik de flaptekst gelezen had was ik overtuigd. Ik wil Frank dan ook enorm bedanken voor het verzenden van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Je kleurt je eigen wereld!
Auteur: Frank Lemmens
Uitgever: Mosae Libro
Aantal pagina’s paperback: 241
ISBN: 9789086664788

Auteur:

Frank Lemmens (1966) begon ongeveer 25 jaar geleden met schrijven. Na het lezen van het boek: Christiane F. wist Frank het! Hij wilde ook zo’n boek uitbrengen waarbij de lezer als het ware wordt meegesleurd in het verhaal. Zonder franje. Gewoon puur zoals de auteur het zelf heeft beleefd. Compleet met alle emoties als angsten, woede en verdriet.

Korte Samenvatting:

‘Je kleurt je eigen wereld!’ is een waargebeurd levensverhaal en beschrijft de complexiteit van een vader-zoonrelatie in dubbel opzicht.

‘Je kleurt je eigen wereld!’ beschrijft de complexiteit van een vader-zoonrelatie in dubbel opzicht. Frank die zijn vader verliest door suïcide en later zelf als vader te maken krijgt met de aangeboren hartafwijking van zijn zoon. Franks levenservaringen zijn de drijfveren geweest om te schrijven.
De wijze waarop u meegenomen wordt is uniek. Het is eigenzinnig en confronterend en geeft weer wat onderwerpen als suïcide en aangeboren hartafwijkingen teweeg kunnen brengen. Heftig en emotioneel, maar ook leerzaam en krachtig!

Cover:

De cover van dit boek is anders dan dat ik gewend ben. Het is een zwarte witte cover met voorop een hond afgebeeld in verschillende kleuren. Dit is voor mij niet een cover die ik zou oppakken in een boekhandel.

Het verhaal:

Dit is een autobiografisch verhaal. Frank beschrijft in dit boek zijn jeugd. Zijn familie relaties. Kortom zijn leven. Je krijgt een een blik in het leven van Frank door het lezen van dit boek.

Wat vond ik ervan?:

Het verhaal is met veel details beschreven. Je krijgt een kijkje in de gedachtes van Frank maar ook in het ‘echte leven’ op dat moment. Ik vind het knap hoe hij dit allemaal op papier heeft gekregen.

Dit verhaal is geschreven met veel emoties. Ik betrap me er regelmatig op dat ik een beklemmend gevoel heb wanneer ik een passage heb gelezen.
Hij beschrijft in details de zelfmoord van zijn vader en de ‘pogingen daartoe’ en ook het ziektebed van zijn zoontje Mark wordt beschreven.

De passages over zijn depressieve vader raken mij enorm. Ik weet wat het is. Maar nu door de woorden van Frank kan ik me inleven in de mensen die rondom een persoon met depressie leeft. Door de manier van schrijven van Frank heeft elke woord betekenis en dit raakt me enorm.

In dit boek krijg je te maken met de emoties; hoop en angst die heel dicht bij elkaar liggen. Ook krijg je te maken met vertrouwen en los laten. Dit zie ik heel erg terug komen in het stuk van Frank met zijn vader. De grote onmacht voel je toch wel in het verhaal van zijn zieke zoontje Mark.

Ik wil Frank vooral meegeven dit boek te blijven promoten. Het is een boek vol emoties recht uit het hart. En ik raad het zeker iedereen aan om te lezen!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *