Uitgeverij Nanda

Leugens in de lente – Nanda Roep

Ik kwam met Nanda via twitter in contact en mocht voor haar Leugens in de Lente al vooruit lezen. Waarvoor mijn dank!

Gegevens van dit boek:

Titel: Leugens in de Lente
Auteur: Nanda Roep
Uitgeverij: Uitgeverij Nanda
Ebook
ISBN: 9789490983871

Auteur:

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo’n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen “Uitgeverij Nanda” op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd leverde de een boekuitgave van televisieserie Mijn eigen boek op.

In het verleden was Roep werkzaam als literair journalist voor Trouw en hoofdredacteur van Tijdschrift Schrijven. Ze werkte van 1995 tot 1999 als freelancer bij weekblad Viva. Samen met cabaretier Silvester Zwaneveld heeft ze twee kinderen en ze wonen in Apeldoorn.

Korte Samenvatting:

Drie vrouwen, één ongeluk
Manja is vroeg weduwe geworden en keert terug naar haar roots met haar jonge zoon.
Ilya’s huwelijk blijkt niet te zijn wat ze dacht en die schok komt ze nauwelijks te boven…
Ineke wil het liefste van alles de relatie met haar zoon en kleindochter herstellen.

Cover:

De cover voelt heel vrolijk aan. Zeker door de kleurencombinatie en de bloemen voorop. Door de vrolijkheid wat het boek uitstraalt zou ik het zeker in de winkel oppakken.

Het verhaal:

In dit verhaal maken we kennis met drie gezinnen. Manja, Rayan, Raymond en oma Dorien. Ilya, Danny, Yara en Yfke. En oma Ineke en opa Jan met zoon Max diens vrouw Carlijn en dochter Amber. Max heeft met zijn ex-vrouw Ebru ook een dochter Maxine.

Ze wonen allemaal in hetzelfde dorp. Waar iedereen, iedereen kent en ze elkaar allemaal helpen. In goede maar zeker ook in slechte tijden.

Wat vond ik ervan?:

Nanda heeft een vlotte schrijfstijl waardoor je vanaf het eerste woord meteen in het verhaal gezogen word. Erg prettig om te lezen.

Mooi hoe alle gezinnen in dit boek uitgewerkt worden. Van ieder persoon weet je hoe ze uitzien en hoe de karakters van diegene is. Waardoor je je soms echt als een van het gezin voelt tijdens het lezen. Alle gezinnen komen hoe dan ook met elkaar in aanraking. Overal zitten wel linkjes naar het andere gezin toe. De saamhorigheid wat naar voren komt in dit verhaal vind ik erg leuk.

Vanaf het begin wordt er spanning in dit verhaal verwerkt. En soms heb je dan een hoofdstuk tussendoor waardoor er kleine puzzelstukjes in elkaar vallen of dat er nog meer spanning aan het verhaal wordt toegevoegd.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Ieder hoofdstuk is van een ander gezin, pas op het laatste komen alle gezinnen samen in een hoofdstuk voor. Er gebeurt in ieder hoofdstuk veel en in een hoog tempo. Door de afwisseling van personen blijft het voor mij interessant om door te lezen.

Tot het eind blijft het voor mij een raadsel waar alle geheimen en leugens eindigen. Maar als dan alle puzzelstukjes in elkaar vallen dan klopt het. Heerlijk boek!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *