Pepper Books

Alias 2 – Onvoltooid verleden – Eva Burgers

Toen ik zag dat er van Alias een tweede deel kwam wist ik die wil ik lezen. Ik wil Pepper Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onvoltooid verleden
Auteur: Eva Burgers
Uitgever: Pepper Books
Aantal pagina’s: 159
ISBN: 9789020630701

Korte samenvatting:

Team Alias wordt gevraagd om de Centrale Recherche te assisteren bij een ontvoeringszaak van een jonge vrouw. Er zijn weinig getuigen en de tijd dringt. Julia bijt zich vast in de zaak, maar wanneer er vanuit het niets een crimineel uit een vorig onderzoek opduikt in haar privéleven, krijgt de kwestie een totaal andere wending.

Wat vond ik ervan?:

In dit tweede deel van Alias kijken we weer mee met het team dat de Centrale Recherche assisteert. Julia woont nu in het huisje van haar vader en lijkt haar rust te hebben gevonden. Totdat een crimineel uit een voorgaande zaak opduikt in het privéleven van Julia. Julia voelt zich bekeken en merkt dat ze niet iedereen om zich heen meer vertrouwt. Er gebeuren te veel gekke, toevallige dingen die ze geen plaats kan geven.
Buurman Chris die ze eigenlijk wel heel leuk vind probeert een oogje in het zeil te houden. Echter is niet iedereen hiervan gediend.

Zoals we Julia kennen bijt ze zich vast in de lopende zaak. Ze wil alles op tafel hebben om zo de verdachte te kunnen pakken en het slachtoffer hopelijk levend te vinden. De koppigheid die Julia in deel een liet zien die krijgen we ook van haar in deel twee. Dit maakt van haar een pittig karakter en daar houd ik zelf wel van. Iemand die zich niet het kaas van het brood laat eten.

Julia is niet bang aangelegd, maar wanneer ze het gevoel heeft dat ze in de gaten gehouden wordt merk je als lezer toch dat ze sommige mensen wat langer in haar huisje wilt houden zonder ze daar expliciet om te vragen, want daar is ze natuurlijk weer veel te koppig voor.
Daarbij komt er een wending in het verhaal die geen van ons zou hebben bedacht maar die het wel op een moment extra spannend maakt, compliment voor de schrijfster.

Een spannend tweede deel in deze reeks die voor mij meteen vraagt naar een vervolgdeel. Want team Alias kan veel meer aan!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *