Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Te grazen – Lisette Jonkman

Ik mocht voor Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de novelle van Lisette Jonkman lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Te grazen
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021036212

Korte samenvatting:

In Te grazen van Lisette Jonkman ergert Nora zich al sinds de brugklas kapot aan Rens, maar helaas vormt hij een vast onderdeel van haar vriendengroep. Over die vriendengroep gesproken: Hidde en Marieke hebben een allerschattigst boerderijtje gekocht. Hoog tijd voor een goed cadeau. Nora weet precies wat haar vrienden nodig hebben in hun leven: minischaapjes! Helaas moet ze die fluffy beestjes ophalen met haar minst favoriete persoon op aarde. Als er vervolgens nóg een kink in de kabel komt, moeten Nora en Rens noodgedwongen een heel weekend op elkaars lip doorbrengen. Als dat maar goed gaat…

Wat vond ik ervan?:

Nora kent Rens al vanaf de brugklas, ze maken beide deel uit van een vriendengroep. Hidde en Marieke van deze groep hebben een boerderijtje gekocht. Nora heeft het briljante idee om de twee minischaapjes cadeau te doen voor deze mijlpaal in hun leven. En het zal haar “geluksdag” wel wezen want ze moet deze schattige diertjes samen gaan halen met Rens. Het is zo dat Nora zich vanaf de brugklas al aan het ergert want hij is er altijd bij, overal! Wanneer het dan ook nog eens niet gaat zoals gepland en de twee een heel weekend op elkaar lip moeten doorbrengen voel je de gemoederen goed broeien.

Wat een heerlijk verhaal weer van Jonkman. Zij weet mij iedere keer weer te betoveren met haar vlotte schrijfstijl en de humor waarmee zij een verhaal compleet maakt. Rens en Nora leren elkaar zo een op een beter kennen dan ze lief is, maar hierdoor worden er wel dingen uitgesproken die nooit besproken zijn.
We krijgen een kijkje in de vriendengroep maar Nora en Rens worden het meest verdiept. Logisch ook want om deze twee draait het hele verhaal. Het einde is mierzoet and i love it! Een heerlijk kort verhaal als je het mij vraagt, en die voor mij ook niet kort had hoeven zijn. Maar we wachten maar weer geduldig af naar nieuw werk van deze feelgood-auteur.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *