Uitgeverij Hamley Books

Winter in de B&B – Kaat de Kock

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom de feelgood van Kaat de Kock. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Winter in de B&B
Auteur: Kaat de Kock
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 228
ISBN: 9789464208481

Korte samenvatting:

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd.
Als het ‘vakantiehuis’ een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen.
Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.

Wat vond ik ervan?:

Dit is mijn eerste kennismaking met deze schrijfster. Ik moet wel bekennen dat er al wat boeken van haar in mijn kast staan, alleen wel ongelezen. De cover van deze feelgood sprak me aan, simpel maar deed me wel denken aan een heerlijke roman.

We lezen over Hanne, zij is een twintiger en woont in de stad. Ze probeert rond te komen van haar werk waar ze eigenlijk een hekel aan heeft. Wanneer ze een vakantiehuis erft gaat ze met haar moeder eens kijken, wie weet kan ze dit huis wel verkopen of verhuren en zo aan extra inkomsten komen. Maar wanneer het geen huisje blijkt te zijn maar een ware villa weet Hanne’s moeder haar overhalen te halen om er een bed and breakfast te beginnen samen. Hanne doet er alles aan om respect te verdienen van de plaatselijke bewoners en een wel hele knappe klusjesman.

Het eerste wat ik kwijt wil over deze feelgood is dat het zo heerlijk makkelijk weg leest. Door de vlotte pen dwarrel je lekker rond in het verhaal. Echter wat mij wel opvalt is dat als er iets gebeurd in het verhaal het wel heel vlot gebeurd en er hierdoor geen diepgang in het verhaal komt. Er wordt snel van het een naar het ander gegaan. Maar dit mag de pret niet drukken, het verhaal is op zich goed en ik ben benieuwd of er nog meer avonturen van Hanne zullen verschijnen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *