Uitgeverij Zomer & Keuning

Ferry Lane- serie 2 – De sterrenhemel boven Ferry Lane – Nicola May

Ik mocht voor Uitgeverij Zomer & Keuning meelezen in de blogtour rondom het tweede deel in de Ferry Lane-serie. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de sterrenhemel boven Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 318
ISBN: 9789020545814

Korte samenvatting:

Toen Star, de hoofdpersoon in ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane’ van Nicola May, op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven. Hoewel… Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus… 

Wat vond ik ervan?:

Wat was het weer heerlijk vertoeven op Ferry Lane. Het was weer een waar thuiskomen tussen alle bewoners en winkellieden. In dit deel van de Ferry Lane- reeks gaan we dieper in op het leven van Star. Zij is op zestienjarige leeftijd moeder geworden. Ze is nu drieëndertig en woont samen met haar dochter Skye. Ook runt ze een succesvolle sieradenkraam, ze is dolgelukkig met haar leven. Vorige zomer heeft ze een fling gehad met de Amerikaanse Jack. Echter deze krijgt zij maar moeilijk uit haar hoofd. Wanneer Conor dan op Ferry aankomt hebben zij een leuke tijd samen. Op deze manier probeert Star, Jack te vergeten. En wanneer dit bijna lukt staat Jack opeens voor de deur.

Wat een plottwisten in dit verhaal. Heerlijk! We krijgen een goed kijkje in het leven van Star. Haar familieleden leren we ook kennen en zo krijgen we een beter beeld van Star. Soms vond ik de dialogen echt smullen en dan vooral door de moeder van Star. Zij zorgt toch ondanks dat wat ze doet ik niet goed keur voor mening lachmomentje. Star heeft nooit geweten wie haar vader was maar in dit boek komt ze daar achter. Dit was een van de plottwisten die ik wel gedeeltelijk doorhad middels de gesprekken met haar moeder. Maar echter weet May er nog meer twisten doorheen te gooien waardoor het verhaal een mooie diepgang krijgt.

Ik heb wederom genoten van mijn verblijf op Ferry Lane. Het was een fijn om weer te vertoeven tussen alle personages. De liefde te zien groeien, maar ook persoonlijkheden zien veranderen en groeien. Een genot voor de feelgood lezer als je het mij vraagt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *