Uitgeverij Zomer & Keuning,  Zomer & Keuning

Beachclub Esperanza 3 – Luchtpost – Chantal Claassen

Ik zag de oproep voorbij komen wie het derde deel van Beachclub Esperanza wilde lezen. Na het lezen van de eerste twee delen wist ik; dit wil ik. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Luchtpost
Auteur: Chantal Claassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s: 288
ISBN: 9789020548808

Korte samenvatting:

Als ze kort achter elkaar haar baan, appartement én relatie kwijtraakt, besluit Babs haar vader te helpen bij het opknappen van een vervallen hotel in de buurt van Beachclub Esperanza. Een win-winsituatie, want zo is ze in de buurt van haar beste vriendin én kan ze het respect van haar vader verdienen. Ze krijgt hierbij hulp van rokkenjager Benjamin, de eigenaar van een strandtent, die zich graag met het hotel bemoeit. Al snel begint ze voor hem te vallen, maar kan ze hem wel vertrouwen?

Wat vond ik ervan?:

Babs verliest haar baan, haar appartement en haar relatie vlak achter elkaar. Ze besluit haar vader te helpen met het opknappen van een hotel in de buurt van Beachclub Esperanza. Een fijne bijkomstigheid is dat haar beste vriendin ook daar in de buurt woont. Babs haar vader heeft altijd wel een negatief woordje voor Babs klaar als we thuis komt met iets dat niet goed gaat. Met het opknappen van het vervallen hotel hoopt ze dat ze een beetje respect van haar vader krijgt.
Ze krijgt hulp van Benjamin, eigenaar van een strandtent in de buurt van het hotel. Benjamin heeft overal wel zijn mannetje en zijn woordje voor. Babs merkt dat ze vrij snel in zijn charmes trapt. Maar kan ze deze rokkenjager wel vertrouwen?

Net zoals voorgaande delen neemt Chantal ons nu ook weer mee naar de buurt van Beachclub Esperanza. Babs is maar wat blij dat ze weer bij haar vriendin Chloë in de buurt is. Nu zit er geen afstand meer in hun vriendschap en kan Chloë Babs soms net dat duwtje in de rug geven die ze nodig heeft. De humor is ook in dit deel weer van de partij en dat maakt dat je lekker door het verhaal heen kabbelt.

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Niet alleen Babs komt aan het woord en neemt ons mee in de verbouwing van het hotel. Maar we krijgen ook een kijkje in het leven van Benjamin. En het blijkt al snel dat hij het niet altijd even makkelijk heeft gehad en daardoor heeft hij een behoorlijke drang om het allemaal maar gewoon te laten begaan. Want waarom een vrouw gelukkig maken als je ook meerdere vrouwtjes blij kan maken. Maar dan komt Babs ten tonele. Zorgt zij voor de omkeer?

Een heerlijk luchtig romantisch verhaal dat zich makkelijk laat lezen. De afwisseling van perspectieven zorgen voor een geheel, we krijgen als lezer van beide kanten alles mee en dat maakt dat het een goed af verhaal is.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *